Στην έκδοση ομολόγων ύψους 300 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η γερμανική εταιρεία κρουαζιερόπλοιων TUI Cruises, την ώρα που οι ευρωπαϊκές αρχές προλειαίνουν το έδαφος για το άνοιγμα του τουρισμού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η TUI Cruises, θα διαθέσει ένα πενταετές ομόλογο 300 εκατομμυρίων ευρώ τις επόμενες μέρες, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον ισολογισμό της.

Πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters αναφέρουν ότι οι αρχικές αποδόσεις θα διαμορφωθούν στο 7%.

Η TUI Cruises προσέλαβε την JP Morgan και την BNP Paribas για να ηγηθεί της πώλησης, μαζί με την Citi, Commerzbank, Credit Agricole, DZ Bank και UniCredit για την πώληση, σύμφωνα με το σημείωμα.

Στις 9 Απριλίου η TUI συγκέντρωσε 400 εκατομμύρια ευρώ μέσω της έκδοσης μετατρέψιμων ομολόγων.

Τα ομόλογα αξίας 100.000 ευρώ το καθένα, θα εξαργυρωθούν έως το 2028. Με την TUI να πληρώνει 5% τόκους ετησίως για αυτό το ποσό.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Φριτζ Γιούσεν η προσφορά «ήταν σχεδόν διπλάσια από την εγγραφή». Παρά το γεγονός ότι ο όμιλος αύξησε τη συνδρομή από 350 εκατομμύρια σε 400 εκατομμύρια ευρώ.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της έκδοσης δικαιωμάτων μας τον Ιανουάριο και η σημερινή προσφορά μετατρέψιμων ομολόγων αποδεικνύουν ότι οι κεφαλαιαγορές και οι επενδυτές παραμένουν σίγουροι για τη στρατηγική και το επιχειρηματικό μοντέλο μας, πρόσθεσε ο επικεφαλής της TUI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή