Εάν η Μ. Βρετανία δεν επιτρέψει τα ταξίδια χωρίς καραντίνα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα μείνει πίσω σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο των Financial Times, ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της βρετανικής κυβέρνησης για λίστα των χωρών στις οποίες θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις αυτές χωρίς καραντίνα.

Η Βρετανία αναμένεται να δημοσιεύσει μια «πράσινη λίστα» με περιοχές χαμηλού κινδύνου, στις οποίες οι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κατάλογο αυτό θα περιλαμβάνονται λίγες μόνο χώρες.

Μια περιορισμένη λίστα θα αποτελέσει πλήγμα για την easyJet, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και η οποία στοιχηματίζει σε μεγάλη ανάκαμψη στα ταξίδια προκειμένου να μπορέσει να αποκαταστήσει τα οικονομικά της ύστερα από ένα χρόνο με περιορισμούς λόγω της COVID-19.

Ο διευθύνων σύμβουλος Γιόχαν Λούντγκρεν δήλωσε σήμερα σε διαδικτυακό συνέδριο των Financial Times ότι με την Ευρώπη να ανοίγει, θα ήταν ειρωνικό «το Ηνωμένο Βασίλειο, που ήταν το πλέον προηγμένο σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, να βρεθεί ουσιαστικά να υστερεί».

«Νομίζω ότι αυτό θα χρειαστεί να αλλάξει πολύ γρήγορα», δήλωσε.

Η επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο από μία χώρα της «πράσινης λίστας» θα συνοδεύεται από την υποχρέωση υποβολής σε δύο τεστ ανίχνευσης της COVID-19, ένα πριν από την άφιξη και ένα ανήμερα της επιστροφής ή την επόμενη ημέρα.

Η Βρετανία έχει πει ότι θα αξιολογήσει εκ νέου τα σχέδιά της για τα ταξίδια στα τέλη Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι η easyJet και οι ανταγωνιστικές της Ryanair, TUI, Jet2 και British Airways ίσως αναγκαστούν να περιμένουν ένα μεγαλύτερης κλίμακας άνοιγμα των ταξιδιών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν εδώ προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε ένα ισχυρό καλοκαίρι, αλλά και πάλι πιστεύω ότι θα έχουμε (ένα ισχυρό καλοκαίρι)», δήλωσε ο Λούντγκρεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...