Συνεχίζονται τα θετικά μηνύματα από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας με επίκεντρο αυτή τη φορά την απασχόληση και τον όγκο των νέων αιτήσεων ανεργίας. Συγκεκριμένα, ο όγκος των αιτήσεων κινήθηκε σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα, επιβεβαιώνοντας πως η αγορά εργασίας βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάρρωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα εργασίας ανήλθαν σε 498.000, σημειώνοντας σημαντική πτώση σε σύγκριση με τις 590.000 της προηγούμενης καταγραφής. Μάλιστα, ο όγκος των αιτήσεων ήταν  αισθητά καλύτερος από τις 527.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Πρόκειται δε, για το χαμηλότερο νούμερο για το δείκτη από το Μάρτιο της περσινής χρονιάς, όταν οι αιτήσεις είχαν υποχωρήσει στις 256.000.

Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές στέκονται στο γεγονός πως η αγορά εργασίας βελτιώνεται συνεχώς έχοντας αφήσει πίσω της το «μαύρο» 2020, όταν οι αιτήσεις ανεργίας είχαν εκτοξευτεί στον αριθμό ρεκόρ των 6,1 εκατ. τον περασμένο Απρίλιο. Βέβαια, οι αιτήσεις παραμένουν ακόμη σε υψηλότερα επίπεδα από το εύρος των 200.000 – 250.000 που θεωρούνται κατάλληλες για μια υγιή αγορά εργασίας. Όμως, η τάση παραμένει θετική, όπως αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από τα στοιχεία της νέας έκθεσης για την απασχόληση, τον Απρίλιο, που θα δημοσιευτούν αύριο Παρασκευή, από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή