Με αύξηση 97,5% έκλεισε ο Απρίλιος για τις πωλήσεις της Volvo σε παγκόσμιο επίπεδο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί του τελευταίου δεκαμήνου.

Συγκεκριμένα, τον φετινό Απρίλιο πούλησε συνολικά 62.724 αυτοκίνητα, έναντι 31.760 πέρσι. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην ισχυρή ζήτηση που παρουσίασαν οι αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη που παρουσιάζει η αγορά αυτοκινήτων μετά τη βύθιση του προηγούμενου Απριλίου λόγω Covid-19.

Στην Κίνα, όπου η ανάκαμψη στις πωλήσεις είχε πραγματοποιηθεί περίπου την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε μία σταθερή αύξηση της τάξης του 11,6%.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, οι πωλήσεις αήλθαν σε 248.422 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 51,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2020.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις των μοντέλων Recharge, με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, παρέμειναν ισχυρές αντιπροσωπεύοντας το 42% των συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων της εταιρείας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της σειράς Recharge αντιστοιχούν στο 24,3% του συνολικού όγκου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις Απριλίου αυξήθηκαν κατά 185,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενισχυμένες κυρίως από την ισχυρή ζήτηση για τα XC90 και XC60.

Τον Απρίλιο, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις ανήλθαν σε 25.816 αυτοκίνητα, αυξημένες κατά 178% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε αγορές που άρχισαν να ανακάμπτουν μετά τα lockdown του προηγούμενου χρόνου, καθώς και στην ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία.

Στην Κίνα, σημειώθηκε αύξηση πωλήσεων με το συνολικό όγκο να φτάνει 16.435 αυτοκίνητα. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την επίδοση έπαιξε η υψηλή ζήτηση για τα XC60 και S90 που συναρμολογούνται στη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ταϊβάν: Δημιουργεί το δικό της «Starlink» υπό την απειλή της Κίνας
Διεθνή |

Η Ταϊβάν δημιουργεί το δικό της «Starlink» - Στόχος να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή

Η διασφάλιση ότι τα συστήματα επικοινωνίας της Ταϊβάν θα παραμείνουν λειτουργικά σε έκτακτες στιγμές αποτελεί αυξανόμενη προτεραιότητα για τους κορυφαίους ηγέτες του νησιού τα τελευταία χρόνια