Έξι στους δέκα επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που έκαναν αρχική αίτηση ενδιαφέροντος για την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή φαίνεται να μένουν εκτός καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αργά το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαΐου είχαν οριστικοποιηθεί 290.284 αιτήσεις σε σύνολο 704.604 αρχικών εκδηλώσεων ενδιαφέροντος.

Ο καταιγιστικός ρυθμός αιτήσεων που σημειώθηκε τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, καθώς, όπως φαίνεται, όσοι διαπίστωσαν ότι είναι δικαιούχοι έσπευσαν άρον – άρον να κάνουν την οριστική αίτηση αποδοχής για να εισπράξουν από το υπουργείο Οικονομικών τα χρήματα που τους αναλογούν έως τη Μεγάλη Πέμπτη.

Δεύτερη ευκαιρία

Συνολικά έως τις 29 Απριλίου 261.943 δικαιούχοι έλαβαν συνολικά 726,4 εκατ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 2.773 ευρώ ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει τη δυνατότητα να διαθέσει άλλα 274 εκατ. ευρώ σε όσους πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στην 7η επιστρεπτέα προκαταβολή. Για τον λόγο αυτό δίνει μία δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρήσεις να υποβάλουν αρχική αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να υποβάλουν την οριστική έως τις 10 Μαΐου στην περίπτωση που από αμέλεια ή από λάθος τους, ενώ είχαν συμπληρώσει κανονικά «τα έσοδά τους» επιλέγοντας τη σχετική εντολή που εμφανίζεται στην εφαρμογή «MyBussinessSupport», δεν υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής μέσω της επιλογής «Εκδήλωση ενδιαφέροντος».

Όπως αναφέρουν φοροτεχνικοί στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» το λάθος αυτό σημειώθηκε γιατί κάποιοι έκαναν αίτηση για πρώτη φορά και δεν γνώριζαν ότι θα έπρεπε να την ολοκληρώσουν μέσω άλλης επιλογής αφού είχαν αναγράψει τα έσοδα που αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2021.

«Οχι» σε Επιστρεπτέα 8

Όσον αφορά στη πιθανότητα μετά την ολοκλήρωση της 7ης επιστρεπτέας προκαταβολής να ακολουθήσει και νέος γύρος – ο 8ος κατά σειρά – από το υπουργείο Οικονομικών αποκλείουν κάτι τέτοιο καθώς, όπως επισημαίνουν, πλέον θα υπάρξουν ειδικά προγράμματα ενίσχυσης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας που έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα από παρατεταμένη κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Πρόσφατα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές υποκαθίστανται από τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις μικρότερες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και τα ειδικά προγράμματα επανεκκίνησης, που τον Μάϊο και τον Ιούνιο θα υπάρξουν για εστίαση, τουρισμό, γυμναστήρια και παιδότοπους. Παράλληλα θα υπάρξει και η επιδότηση παγίων δαπανών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία