Ο Τσάιλντς Γκαμπίνο μηνύθηκε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων για το βραβευμένο με βραβείο Grammy ραπ τραγούδι του «This Is America»!

Η είδηση έπεσε σαν… βόμβα, όταν έγινε γνωστό ότι ο Εμελίκε Νοσουόκα, ένας ράπερ γνωστός και ως Kidd Wes, ισχυρίστηκε ότι το περίφημο τραγούδι του Γκαμπίνο είναι αντιγραφή του δικού του κομματιού με τίτλο «Made In America», το οποίο κυκλοφόρησε δύο χρόνια νωρίτερα.

Το «λυρικό θέμα, το περιεχόμενο και η δομή» των χορωδιών των δύο τραγουδιών είναι «προφανέστατα παρόμοια», τονίζεται σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη.

Ο Τσάιλντς Γκαμπίνο, γνωστός και ως Ντόναλντ Γκλόβερ δεν έχει ακόμη απαντήσει στους ισχυρισμούς του Νοσουόκα.

«Πέρα από τη σύμπτωση»

Το 2019, το «This Is America» έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο ραπ κομμάτι που κέρδισε το βραβείο «τραγουδιού της χρονιάς» στα βραβεία Grammy.

Όντας ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και δυνατά τραγούδια της χρονιάς, έστειλε ένα δριμύ μήνυμα ενάντια στη φυλετική ανισότητα, την αστυνομική βαρβαρότητα και τη βία των όπλων, το οποίο ενισχύθηκε και από το «προκλητικό» μουσικό βίντεο.

Ωστόσο, στα έγγραφα του δικαστηρίου, ο Nοσουόκα ισχυρίζεται ότι υπήρχε μια «ουσιαστική ομοιότητα» μεταξύ του τραγουδιού του Γκλόβερ και του δικού του.

Ισχυρίστηκε ότι τα τραγούδια μοιράστηκαν «ένα ξεχωριστό και μοναδικό ρυθμό φωνής, ρυθμό, συγχρονισμό [και] διατύπωση», και σημείωσε πώς γράφτηκαν οι χορωδίες του Made In America και του This Is America στο ίδιο μέτρο.

Ο Nοσουόκα ισχυρίστηκε επίσης ότι η ομοιότητα του λυρικού περιεχομένου και της απαγγελίας ήταν «εντυπωσιακή σε βαθμό πέρα από τη σύμπτωση» και «ακούγεται από τον μέσο λαϊκό άνθρωπο».

Ο ράπερ χρησιμοποίησε και έναν μουσικολόγο για να συγκρίνει τα δύο κομμάτια, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «αυτές οι ομοιότητες πιθανότατα δεν είναι συμπτώσεις», όπως αναγράφεται στα δικαστικά έγγραφα.

Η Nοσουόκα απαιτεί τη διενέργεια δίκης και απαιτεί αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένων χαμένων κερδών και ευκαιριών. Αν και δεν αναφέρεται κανένα ποσό, ισχυρίστηκε ότι ο Γκλόβερ και οι συνεργάτες του έβγαλαν «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» από το This Is America.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus