«Ξεκλείδωσε» από το limit down η Πειραιώς, μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών (1,2 δισ. τεμαχίων) που προέκυψαν από από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.

Αυτήν την ώρα διαπραγματεύεται στα 1,595 ευρώ (άνοιξε στο limit down στα 1,54 ευρω), στο -27,4% με τις συναλλαγές να κινούνται στα 82 εκατ. ευρω (από τα συνολικά 132 εκατ. ευρω της αγοράς), τη στιγμή που οι μετοχές που κατέχουν οι βασικοί επενδυτές (ΤΧΣ, Πόλσον, Μυστακίδης, Hellikon fund) είναι «κλειδωμένες».

Στην αγορά λέγεται πως η μετοχή βρίσκεται πλέον στα χέρια «ισχυρών παικτών».

Χθες, η JP Morgan αν και δεν έδωσε ακόμη σύσταση για τη μετοχή της Πειραιώς, θεώρησε πως η δίκαιη τιμή διαπραγμάτευσής της κυμαίνεται μεταξύ των 1,25 και1,50 ευρώ, ενώ μακροπρόθεσμα, καθώς (η τράπεζα) θα περιορίζει την έκθεσή της στα κόκκινα δάνεια, μπορεί να αποτιμηθεί έως τα 2,30 ευρώ.

Με βάση τα μεγέθη του 2021, υπολογίζει τον δείκτη Ρ/BV (τιμή προς λογιστική αξία) στο 0,3 και τον αναπροσαρμοσμένο πολλαπλασιαστή κερδών (P/Ε) στο 4,3.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders