Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έφτασε σε νέα επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή, ακόμη και μετά από την απογοητευτική έκθεση θέσεων εργασίας του Απριλίου, αφού τα αδύναμα στοιχεία έκαναν τους επενδυτές να πιστεύουν ότι οι νομισματικές πολιτικές που τροφοδότησαν την ιστορική ανάκαμψη της αγοράς θα παραμείνουν σε ισχύ για περισσότερο.

Πιο αναλυτικά, ο S&P 500 κέρδισε 0,7% και ανέβηκε στις 4.232,60 μονάδες που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Ο Dow Jones κέρδισε 229,23 μονάδες ή 0,7% και έφτασε τις 34.777,76 μονάδες, κλείνοντας και αυτός με ιστορικό υψηλό. Ο τεχνολογικός Nasdaq ανέβηκε κατά 0,9% φτάνοντας τις 13.752,24 μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι προστέθηκαν μόνο 266.000 νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, τη στιγμή που οι αναλυτές θεωρούσαν ότι αυτές θα έφταναν στο ένα εκατομμύριο. Ο δείκτης ανεργίας ανέβηκε στο 6,1% τον περασμένο μήνα, ενώ αναμενόταν να φτάσει στο 5,8%. Συγκριτικά, τον Μάρτιο δημιουργήθηκαν 770.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι αρχικές προβλέψεις μιλούσαν για 916.000.

Ωστόσο, το αισιόδοξο κλίμα διαμορφώθηκε όταν δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων.

Παράλληλα, περαιτέρω θετική επίδραση υπήρξε και από την εβδομαδιαία ανακοίνωση για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανέργων που εμφάνισαν μια αισθητή μείωση, στα χαμηλότερα επίπεδα της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street