Νέο κύμα συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας, προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης, από πλευράς κεφαλαιοποίησης, τράπεζας της χώρας.

Μιλώντας στο CNBC, ο Κάρλο Μεσίνα της Intesa Sanpaolo, εκτίμησε ότι εντός των επομένων 12 μηνών θα υπάρξει δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στη χώρα: «Δεν ξέρω ποιες τράπεζες θα μπορούσαν να συγχωνευθούν, αλλά το μέλλον για τη χώρα είναι να εισέλθει σε μια νέα εποχή συγχωνεύσεων».

Οι δηλώσεις του έρχονται μερικές εβδομάδες μετά τις επισημάνσεις της S&P Global Market Intelligence ότι η Ιταλία βρίσκεται στο κατώφλι της «πιο έντονης δραστηριότητας σε συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ευρώπη το 2021».

Η S&P αναφέρει ότι ο μεγάλος αριθμός ιταλικών τραπεζών, το μέγεθος της αγοράς που καταλαμβάνουν οι κορυφαίες τράπεζες και η ανάγκη για ψηφιοποίηση αυξάνουν την πίεση στα μικρότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ενοποιηθούν με άλλους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιταλικές τράπεζες Banco BPM και BPER Banca δήλωσαν τον Δεκέμβριο ότι εξετάζουν τη συγχώνευση, με την πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Μέσα ενημέρωσης γράφουν επίσης η Banco BPM συζητά το ενδεχόμενο συμφωνίας και με άλλους δανειστές.

«Είναι σαφές ότι στην Ιταλία είμαστε – και θα παραμείνουμε – εξ ορισμού ηγέτιδα δύναμη», δήλωσε ο Μεσίνα, αναφερόμενος στην Intesa Sanpaolo, αλλά τόνισε ότι η αγορά χρειάζεται περισσότερους μεγάλους παίκτες.

«Η Ιταλία… πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο άλλους παίκτες που μπορούν να έχουν καλό μερίδιο αγοράς», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή