Την έγκριση του σε κινεζικό εμβόλιο κατά του Covid-19 έδωσε για πρώτη φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πρόκειται για το εμβόλιο της κινεζικής κρατικής εταιρείας Sinopharm, το οποίο χορηγείται σε δύο δόσεις με απόσταση 2-3 εβδομάδων.

Το εμβόλιο της Sinopharm είναι ένα από τα δύο βασικά σκευάσματα που έχουν παραχθεί και χρησιμοποιούνται στην Κίνα και έχει ήδη χορηγηθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους στην ασιατική χώρα και εκτός αυτής. Γίνεται δε, το πρώτο σκεύασμα μη δυτικής χώρας που λαμβάνει την έγκριση από τον ΠΟΥ, ο οποίος έχει ήδη δώσει το πράσινο φως στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson και πιο πρόσφατα στο Moderna.

Σύμφωνα με τους επιτελείς του ΠΟΥ, έγκριση έγινε στο πλαίσιο έκτακτης χρήσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μάλιστα, η κινεζική εταιρεία συμφώνησε να συνεχίζει να παράσχει στον οργανισμό στοιχεία από τις κλινικές μελέτες γύρω από το εμβόλιο και τη χρήση του.

Η έγκριση επιτρέπει, επίσης, την ένταξη του εμβολίου της Sinopharm στο πρόγραμμα COVAX, που έχει ως στόχο την παροχή εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα, κυρίως σε φτωχότερες χώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή