Σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική του Προέδρου Τζο Μπάιντεν άσκησε ο Τζέιμι Ντάιμον, CEO της JPMorgan Chase & Co, χαρακτηρίζοντας τα προγράμματα τόνωσης ως «άσκοπη σπατάλη τεράστιων ποσοτήτων χρήματος».

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη για τη γενική συνέλευση των μελών του Investment Company Institute, ο Ντάιμον κάλεσε τους νομοθέτες στο Κογκρέσο να καθορίσουν πολύ εξειδικευμένους στόχους για το χτίσιμο δρόμων, τη χρηματοδότηση πτυχίων στα κολέγια και τη δημιουργία θέσεων εργασίας εάν θέλουν να ξεκινήσουν ένα μαζικό πρόγραμμα δαπανών για την τόνωση της οικονομίας.

«Το να ρίχνεις απλά χρήμα δεν λειτουργεί», δήλωσε ο Ντάιμον, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση των φόρων, τόνισε ότι θα ήθελε να δει μια εξατομικευμένη λίστα του τι ακριβώς προωθείται. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρότεινε σχέδιο δαπανών πολλών τρις δολαρίων για τις υποδομές και κοινωνικά προγράμματα, με τα χρήματα να προέρχονται από αυξήσεις φόρων σε πλούσιους Αμερικανούς και επιχειρήσεις.

«Πόσα μίλια αυτοκινητοδρόμων πρόκειται να κατασκευάσεις, πόσο θα κοστίσει, πότε θα γίνει, ποιος θα είναι υπεύθυνος;» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στην εκπαίδευση δήλωσε ότι η αναφορά σε δωρεάν κοινοτικό κολέγιο» δεν είναι αρκετά ακριβής. «Πόσα παιδιά θα φοιτήσουν, πόσα παιδιά θα έχουν δουλειά με αμοιβή 65.000 δολάρια ετησίως;»

Νομοθέτες και κυβέρνηση το οφείλουν στο κοινό, είπε ο Ντάϊμον, επισημαίνοντας πως πρέπει να δοθεί υπόσχεση ότι: «Εάν πρόκειται να μου δώσεις τα χρήματά σου, θα κάνω καλή χρήση και εδώ είναι αυτά που πρόκειται να πετύχω και θα κάνω αναφορά για αυτά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση