Καταρχήν ανακοινώθηκε η ενσωμάτωση πρόσθετων λειτουργιών που σχετίζονται με τα «ηχητικά» χαρακτηριστικά, κάτι που το Facebook κάνει με συνέπεια έπειτα από την εμφάνιση της εφαρμογής Clubhouse.

Νέο στοιχείο είναι ότι προκειμένου να σταλεί ένα ηχητικό μήνυμα, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να έχει παρατεταμένα το δάχτυλο του στο κουμπί εγγραφής, καθώς με τη νέα ενημέρωση αρκεί απλώς να ακουμπήσεις μία φορά το μικρόφωνο στο Messenger, ενώ σύντομα το ίδιο θα ισχύει και στο Instagram.

Επιπρόσθετα, οι χρήστες του Instagram σε περιβάλλον iOS (σύντομα και σε Android) θα μπορούν να απαντήσουν σε φωτογραφίες και βίντεο με τα δικά τους αρχεία πολυμέσων. Όπως συμβαίνει στο περιβάλλον του Messenger, ο χρήστης του Instagram θα μπορεί να «σύρει» προς τα δεξιά το μήνυμα στο οποίο επιθυμεί να απαντήσει.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα του χρήστη να μπορεί να βλέπει την κατάσταση του inbox του μέσα από την εφαρμογή του Instagram. Πλέον, κοιτώντας το inbox θα μπορείς επίσης να βλέπεις εάν το πρόσωπο που σου έχει στείλει μήνυμα έχει δει τα απευθείας μηνύματα που του έχεις προωθήσει.

Ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο, αυτή τη φορά στον Messenger, είναι η δυνατότητα ευκολότερης αρχειοθέτησης παλαιότερων μηνυμάτων, απλά με μία κίνηση. Την ίδια στιγμή η εταιρεία κάνει λιγότερο «δυσκίνητη» τη διαδικασία εύρεσης των συγκεκριμένων αρχειοθετημένων μηνυμάτων. Πλέον, δεν θα χρειάζεται αναζήτηση, αντίθετα θα είναι εύκολα προσβάσιμα μέσω του μενού στο οποίο θα μπαίνουμε με tapping στην φωτογραφία του προφίλ μας.

Από τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν λείπουν μια σειρά από νέα κάμερα stickers αλλά και δύο νέα chat themes σε Messenger και Instagram.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία