Το επόμενης γενιάς λειτουργικό σύστημα Windows 10X της Microsoft, που αναμενόταν να είναι η απάντηση της εταιρείας στο Chrome OS της Google, φαίνεται ότι προς το παρόν αναβάλλεται.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η καλά ενημερωμένη σε θέματα της Microsoft ιστοσελίδα Petri.com, ενώ αναφέρεται ότι η αμερικανική εταιρεία θα επικεντρωθεί (εκ νέου) στην κανονική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 10.

Στόχος πλέον της Microsoft είναι να προχωρήσει στο λανσάρισμα των «νέων» Windows, εντός του έτους, με ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας. Το συγκεκριμένο περιβάλλον εργασίας έχει λάβει το κωδικό όνομα Sun Valley.

Με βάση τις ήδη υπάρχουσες διαρροές στο Διαδίκτυο, το περιβάλλον Sun Valley θα είναι σε πολλά σημεία παρεμφερές με τα Windows 10X, αφού θα δανείζεται αρκετά στοιχεία που αναπτύχθηκαν για τη συγκεκριμένη έκδοση, όπως νέο Start Menu, νέα μορφή διάταξης της Taskbar, ανανεωμένα φόντα, εικονίδια και ήχους.

Η Microsoft φέρεται να σταμάτησε τις εσωτερικές δοκιμές των Windows 10X ήδη από τον Φεβρουάριο και έκτοτε ποτέ δεν ξανά άρχισαν ποτέ. Αν και μόνο φήμες, όλα αυτά επιβεβαιώνονται από ένα απλό στοιχείο: τα στελέχη της Microsoft είχαν πρακτικά σταματήσει να αναφέρονται δημοσίως στα Windows 10X ήδη από την περασμένη χρονιά.

Το λειτουργικό σύστημα αρχικά προβλεπόταν να αποκαλυφθεί στα τέλη του 2019, κατά τη διάρκεια του τελευταίου event με φυσική παρουσία που διοργάνωσε η Microsoft για τη σειρά συσκευών Surface. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μία έκδοση του λειτουργικού που θα εξόπλιζε συστήματα υπολογιστών με διπλή οθόνη αλλά και την ταμπλέτα Surface Neo.

Ωστόσο, η πανδημία και η επίδραση που είχε στην εφοδιαστική αλυσίδα της βιομηχανίας παραγωγής υπολογιστών, έφεραν αλλαγές και στους σχεδιασμούς της Microsoft. Πλέον, η εταιρεία αναζητούσε μια σημαντικά απλούστερη εκδοχή των Windows 10 που θα έπαιρνε τη θέση της σε συστήματα που προορίζονταν πρωτίστως για τον κλάδο της εκπαίδευσης και ακολούθως και σε συστήματα που θα εξόπλιζαν χώρους εργασίας. Τελικά, όλα αυτά ακυρώθηκαν και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Περισσότερες ειδήσεις για τους σχεδιασμούς της Microsoft στο συγκεκριμένο θέμα πιθανότατα θα γίνουν γνωστές στο επερχόμενο ετήσιο συνέδριο Build της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία