Την πρώτη μίνι κρίση στους κόλπους της νέας ιταλικής κυβέρνησης μπορεί να προκαλέσει η αιφνίδια έξαρση των μεταναστευτικών ροών, με τον υπερσυντηρητικό ηγέτη της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι να ζητά επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, επτά(!) καράβια πλημμυρισμένα από μετανάστες, ήτοι πάνω από 1.000 άτομα, έφτασαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο στο μικρό ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός τόσο στις τοπικές αρχές όσο και στο πολιτικό σκηνικό της Ρώμης. Μάλιστα, με τον καλό καιρό να εκτιμάται πως θα διευκολύνει στο εξής τους λαθρέμπορους, ο δήμαρχος του νησιού απηύθυνε έκκληση για την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Η υπερσυντηρητική Λέγκα, που έχει ψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα, πήρε αμέσως… αμπάριζα με τον Ματέο Σαλβίνι να ζητά συνάντηση με τον κ. Ντράγκι για να ληφθούν άμεσα αποφάσεις. Σε δηλώσεις του δε, ο κ. Σαλβίνι επανέλαβε την πάγια στάση του για το Μεταναστευτικό και το Προσφυγικό, σχολιάζοντας πως «με εκατομμύρια Ιταλών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με χιλιάδες παράνομους μετανάστες».

Αν και οι μεταναστευτικές ροές προς την Ιταλία έχουν υποχωρήσει αισθητά σε σχέση με τα επίπεδα που βρέθηκαν το διάστημα 2015-17, το ζήτημα εξακολουθεί να είναι ακανθώδες τόσο για τη Ρώμη, όσο βέβαια για όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή