Με οριακά κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο από τη συνεχιζόμενη διακοπή λειτουργίας του μεγαλύτερου δικτύου αγωγών στις ΗΠΑ, μετά από κυβερνοεπίθεση.

Συγκεκριμένα το αργό συμβολαίων Ιουνίου ενισχύθηκε ελαφρά κατά δύο σεντς κλείνοντας στα 64,92 δολάρια το βαρέλι. Το Brent Ιουλίου κέρδισε 4 σεντς ή 0,1% στα 68,32 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures.

Η μέση τιμή της βενζίνης στην αμερικανική αγορά ανέβηκε στα 2,967 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας άλμα 2,4% από την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αυξήσεις στις τιμές στην αγορά λόγω της διαταραχής που έχει δημιουργηθεί στον εφοδιασμό της αγοράς. Αν και παραμένει κάτω από το όριο των 3 δολαρίων που φοβόντουσαν οι αναλυτές.

Η αγορά ηρέμησε κάπως, καθώς η Colonial Pipeline ανακοίνωσε πως εργάζεται εντατικά ώστε η αποκατάσταση του δικτύου της να ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Μάλιστα ήδη κάποια τμήματα των αγωγών της, όπως στη γραμμή Τέξας-Νιου Τζέρσεϊ, επανέρχονται σταδιακά σε λειτουργία αμβλύνοντας τις ανησυχίες για σημαντικές ελλείψεις καυσίμων στα μεγάλα αστικά κέντρα της ανατολικής ακτής.

Θυμίζουμε πως το δίκτυο της Colonial είναι «κάτω» από την περασμένη Παρασκευή μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε από τους χάκερς της ομάδας DarkSide.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές