Στην κατάθεση και δεύτερης αγωγής στα βελγικά δικαστήρια κατά της αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής AstraZeneca για την παραβίαση των όρων συμφωνίας προαγοράς των εμβολίων Covid-19, θα προχωρήσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Θυμίζουμε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη κινηθεί, τον περασμένο μήνα, νομικά κατά της φαρμακευτικής με αφορμή τις σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των σκευασμάτων που είχε δεσμευτεί να αποστείλει η εταιρεία. Όμως, οι Βρυξέλλες θα «χτυπήσουν» και με δεύτερη συμπληρωματική αγωγή, η οποία θα εστιάζει στην ουσία της συμφωνίας και στο οικονομικό της σκέλος με τρόπο που θα επιτρέψει στην Ε.Ε. να διεκδικήσει οικονομική αποζημίωση.

Η AstraZeneca από την πλευρά της επιμένει πως έχει τηρήσει πλήρως τους όρους της προαγοράς και πως θα υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στα δικαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν διαρρηχθεί οριστικά μετά και την ανακοίνωση των Βρυξελλών πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην ανανέωση της συμφωνίας με την εταιρεία για την παραγγελία νέων εμβολίων μετά τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...