Ένα πλοίο της αμερικανικής ακτοφυλακής έριξε περίπου 30 προειδοποιητικά βολές μετά την προσέγγιση 13 σκαφών των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) στο πλοίο αυτό και σε άλλα σκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στα Στενά του Ορμούζ, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι τα προειδοποιητικά πυρά ρίχθηκαν όταν τα ιρανικά ταχύπλοα σκάφη έφτασαν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από έξι αμερικανικά στρατιωτικά σκάφη που συνοδεύουν το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Georgia.

Το πλοίο της αμερικανικής ακτοφυλακής έριξε τις προειδοποιητικές βολές από ένα πολυβόλο διαμέτρου 0,50 εκατοστών, προτού φύγουν τα ιρανικά σκάφη, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα που τα αμερικανικά στρατιωτικά πλοία ρίχνουν προειδοποιητικές βολές εξαιτίας αυτού που αποκαλούν ως «επιθετική συμπεριφορά» από τα ιρανικά σκάφη στην περιοχή.

«Είναι σημαντικό… και δρούσαν πολύ επιθετικά» ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ιρανικών σκαφών ήταν μεγαλύτερος συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν.

Τον Απρίλιο, ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές αφού τρία πλοία από το IRGCN πλησίασαν κοντά του.

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις και το Ιράν επιδιώκουν να επιταχύνουν τις προσπάθειες για να επιστρέψουν η Ουάσιγκτον και η Τεχεράνη στην πυρηνική συμφωνία του 2015.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή