«Δεν υπάρχει σύγκρουση πίστης και επιστήμης» σχολίασε ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφερόμενος στη διάσταση που φανέρωσε η πανδημία, μιλώντας πριν από λίγο, με τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Υπεραμυνόμενος της άποψης αυτής είπε ότι «ο ορθός λόγος και η επιστήμη είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Αυτό που τον ξεχωρίζει από την υπόλοιπη δημιουργία. Η πίστη έχει τη δυνατότητα να υπερβαίνει την επιστήμη. Είναι η ικανότητα του Θεού, καμία φορά, να καταργεί τους νόμους της φύσης που ο ίδιος δημιούργησε». Διευκρίνισε δε, πως η πρότασή του για τη Θεία Μετάληψη την περίοδο της πανδημίας περιλάμβανε πολλαπλές λαβίδες, ξεχωριστές για τον κάθε έναν πιστό.

Η εκκλησία της Αμερικής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή την περίοδο του αμερικανικού κινήματος «Black Lives Matter» κατά του ρατσισμού. Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τόνισε πως «η φωνή της διαμαρτυρίας της εκκλησίας είναι αυτονόητη. Άλλωστε γι’ αυτά τα οποία θα κριθούμε είναι η ζωή, οι ελευθερία, οι συνθήκες διαβίωσης, η δημοκρατία, η υγεία. Αυτά βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος για την εκκλησία».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο νέο Αμερικανός πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη νέα εποχή που έχει ανοίξει για το Λευκό Οίκο σχολίασε πως «ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει έναν πηγαίο σεβασμό για τις θρησκείες. Το θρησκευτικό του συναίσθημα είναι πηγαίο και όχι για το φαίνεσθαι». Μάλιστα αποκάλυψε πως, στα τέλη Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός  Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Αναφορικά με την αμφιλεγόμενη απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κάλεσε την Άγκυρα να αναθεωρήσει την απόφαση της, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «χρησιμοποίησε το απαράδεκτο δικαίωμα όπως λένε, του κατακτητή. Οι πρακτικές αυτές ανήκουν σε άλλες εποχές».

Με τις πρακτικές δε, αυτές ο σεβασμιότατος αναρωτήθηκε εύλογα αν «η Τουρκία επιστρέφει στο οθωμανικό της παρελθόν, στην προ-δημοκρατική Τουρκία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας