Το περασμένο Σάββατο ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μάσκ, κατά τη διάρκεια ενός μονολόγου σε τηλεοπτική εκπομπή παραδέχθηκε ότι έχει σύνδρομο Asberger.

«Είναι τιμή να παρουσιάζω το SNL, το εννοώ. Κάποιες φορές, αφού λέω κάτι, νιώθω ότι πρέπει να συμπληρώσω ότι το εννοώ, για να με πιστέψουν. Αυτό συμβαίνει γιατί έχω εσωτερική παραλλαγή λόγου, το οποίο μου έχουν πει ότι είναι καλό για κωμωδία. Σήμερα γράφω ιστορία ως το πρώτο άτομο με Asperger που παρουσιάζει το SNL. Ή τουλάχιστον είμαι ο πρώτος που το παραδέχεται» είπε χαρακτηριστικά στο Saturday Night Live της 8ης Μαΐου.

Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος: αρκετοί δισεκατομμυριούχοι και διασημότητες έχουν διαγνωστεί με το συγκεκριμένο σύνδρομο αλλά και μορφές νευροδιαφορετικότητας, τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι η «διαφορετικότητα» αυτή αποτέλεσε καταλύτη για την πρόοδό τους.

Ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Bill Gross αποκάλυψε το 2019 ότι είχε επίσης διαγνωστεί με Asperger , λέγοντας στο Bloomberg ότι πιστεύει ότι το γεγονός αυτό τον καθιστά καλύτερο επενδυτή: «Μου επιτρέπει να εσιράζψ σε πιο μακροπρόθεσμα πράγματα χωρίς να αναλώνομαι σε λεπτομέρειες» είπε ο Γκρος, η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, απέδωσε στο σύνδρομο αυτό το πρόβλημα που έχει στο να διατηρεί επαφή με τα μέρια και το σχεδόν εμμονικό του ενδιαφέρον για τη συλλογή γραμματοσήμων .

Ο σερ Άντονι Χόπκινς, η Ντάριλ Χάνα και ο Νταν Ακροϊντ έχουν επίσης δηλώσει ότι εχουν διαγνωστεί με ήπια μορφή Asberger.

Ο δημιουργός της ποπ αρτ, Άντι Γουόρχολ, πέθανε το 1987 και φυσικά δεν υπήρξε σχετική διάγνωστη στον καιρό του, όμως επιστήμονες που τον μελετούν τα τελευταία χρόνια έχουν αποφανθεί ότι η «εμμονή» του με τα επαναμβανόμενα μοτίβα στα έργα του ήταν ουσιαστικά σύμπτωμα αυτισμού

​Η Σούζαν Μπόιλ που έγινε διάσημη μέσα από τη συμμετοχή της στο μουσικό τάλεντ σόου «Βρετανία Έχεις ταλέντο» ανακοίνωσε σε όλο τον κόσμο ότι είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger.

Ο Richard Branson, που εκτιμάται από το Forbes ότι έχει περιουσία 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων , άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι δυσλεξικός, γράφοντας ότι ως παιδί είχε χαρακτηριστεί « τεμπέλης και χαζός » επειδή δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο: «Η δυσλεξία είναι ένας διαφορετικός, δημιουργικός τρόπος σκέψης », είπε ο Μπράνσον, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η κατάσταση αυτή τον κάνει πιο ευφάνταστο .

H περιουσία του ιδρυτή της ΙΚΕΑ, Ίνγκβαρ Κάμπραντ, εκτιμάται από τους Forbes ότι ανήλθε σε 28 δισεκατομμύρια δολάρια, από το 2005 έως το 2010. Ο ίδιος είναι δυσλεξικός. Μάλιστα, οι ξεχωριστές σουηδικές ονομασίες των προϊόντων ΙΚΕΑ ήταν μία δική του ιδέα, γιατί δυσκολευόταν με τους τυπικούς, αριθμητικούς κωδικούς αποθεμάτων.

Ο Τσαρλς Σουάμπ, ο οποίος έχει περιουσία που υπολογίζεται στα 1,4 δισ. δολάρια, αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα στην ανάγνωση και τη γραφή λόγω δυσλεξίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα