Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο πληθωρισμός θα ανέβει τα επόμενα χρόνια μετά το άνοιγμα της οικονομίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα σημειώσει άνοδο και θα σκαρφαλώσει  στο 3,4% σε ένα χρόνο από σήμερα- το υψηλότερο σημείο από το Σεπτέμβριο του 2013- ενώ  3 χρόνια αργότερα  αναμένεται να βρίσκεται στο επίπεδο του 3,1%, σύμφωνα με την  Έρευνα Προσδοκίας Καταναλωτών το μήνα Απρίλιο, που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης.Το δείγμα της έρευνας είναι 1.200 νοικοκυριά.

Οι προσδοκίες για τις δαπάνες που θα κάνουν οι καταναλωτές σε σπίτια, ενοίκια και στην ανώτερη εκπαίδευση είναι αυξημένες το μήνα Απρίλιο, ενώ η αναμενόμενη αλλαγή στις τιμές καυσίμων υποχώρησε ελαφρώς από τα υψηλά επίπεδα του Μαρτίου.

Την ίδια ώρα οι καταναλωτές εκτιμούν ότι θα δουν τα εισοδήματα των νοικοκυριών να συρρικνώνονται ελαφρά, αλλά θα παραμείνουν πάνω από το μέσο όρο 12μηνου, αναφέρει η έρευνα.

Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται σχετικά με την παρούσα χρηματοοικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, καθώς λιγότεροι σε σχέση με τη χρονιά που πέρασε εκτιμούν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Την ίδια ώρα εκτιμούν ότι την επόμενη χρονιά η χρηματοοικονομική εικόνα των νοικοκυριών θα είναι σταθερή.

Ειδικοί αναλυτές θεωρούν ότι η άνοδος του πληθωρισμού είναι αναπόφευκτη μετά το άνοιγμα της οικονομίας. Για το μήνα Απρίλιο ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) εκτιμάται ότι θα σημειώσει μια άνοδο της τάξης του 0,2% σε σχέση με το Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων