Φόρους ύψους  2,164 δις. ευρώ άφησαν απλήρωτους τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2021 με την πανδημία να αφήνει βαρύ το αποτύπωμά της στην οικονομία.  Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι στο πρώτο τρίμηνο του έτους  τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία ανήλθαν σε 2,312 δις. ευρώ εκ των οποίων 684 εκατ. ευρώ γεννήθηκαν τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

–              Στο τρίμηνο  Ιανουαρίου – Μαρτίου τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 2,312 δις. ευρώ. Από αυτά τα 2,164  δις. ευρώ είναι φόροι που έμειναν απλήρωτοι από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

–              Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε σε 109,077 δις. ευρώ εκ των οποίων τα  24,21 δις. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης. Το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να διαμορφώνεται στα 84,86 δις. ευρώ.

–              Οι φορολογούμενοι με ανοιχτούς λογαριασμούς στην Εφορία έφθασαν το Μάρτιο του 2021 σε 3.991.846 με 1.851.317 φορολογούμενους να βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

–              Το πρώτο τρίμηνο του έτους o εισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ παρά την πανδημία και to lockdown έβαλε στο ταμείο 1,077 δις ευρώ από νέες και  παλαιές οφειλές .

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Νέο επικουρικό ταμείο: Οι τρεις δεσμεύσεις Τσακλόγλου
Tax |

Οι τρεις δεσμεύσεις Τσακλόγλου για το νέο επικουρικό ταμείο

Αυξήσεις στις νέες επικουρικές συντάξεις, δέσμευση καταβολής των «παλαιών», εγγυημένη η «επιστροφή» των εισφορών - Την ερχόμενη εβδομάδα το κυβερνητικό σχέδιο εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και οδεύει προς τη Βουλή