Η Apple επενδύει άλλα 45 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευάστρια των κρυστάλλων προστασίας Gorilla Glass, που έρχονται να προστεθούν στα 450 εκατ. δολάρια που έχουν επενδυθεί από την εταιρεία κατά τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η επένδυση θα «επεκτείνει τις δυνατότητες παραγωγής της Corning στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα οδηγήσει την έρευνα και την ανάπτυξη σε καινοτόμες νέες τεχνολογίες που θα υποστηρίζουν την ανθεκτικότητα και την μακρά διάρκεια ζωής των τελικών προϊόντων».

Η Corning παρέχει προστατευτικά κρύσταλλα υψηλής ανθεκτικότητας για μια ποικιλία προϊόντων της Apple, περιλαμβανομένων των iPhone, iPad και του έξυπνου ρολογιού Watch. Η αρχή της μεταξύ τους συνεργασίας «χάνεται» στην περίοδο παραγωγής του αρχικού iPhone.

Πέρυσι, οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν στην τεχνολογία Ceramic Shield της σειράς συσκευών iPhone 12, η οποία σύμφωνα με την Apple αποτελεί την «πιο ανθεκτική προστασία που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone» και θεωρητικά καθιστά την τελευταία ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας τέσσερις φορές πιο ανθεκτική σε ζημιές από πτώσεις.

Προφανώς, τα κρύσταλλα Corning Gorilla Glass χρησιμοποιούνται και σε μεγάλο αριθμό συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android, συμπεριλαμβανομένης της ναυαρχίδας της Samsung, του Galaxy S21 Ultra.

Η Apple δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν τα 45 εκατ. δολάρια από την Corning, αλλά αρκετοί αναλυτές βλέπουν συνάφεια ανάμεσα στην επένδυση και στις φήμες για το λανσάρισμα εκ μέρους της Apple ενός iPhone με αναδιπλούμενη οθόνη το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 υπήρχε η φημολογία ότι η Corning ανέπτυσσε μία «ευλύγιστη» έκδοση του προστατευτικού κρυστάλλου, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο η ίδια η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ανέμενε οι συσκευές που θα χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα έκαναν την εμφάνισή τους σε 12 έως 18 μήνες. Εάν οι ερευνητικές προσπάθειες όντως αποδώσουν τότε θα υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής αναδιπλούμενων smartphones χωρίς την απαίτηση ύπαρξης πλαστικής στρώσης για την οθόνη, όπως συμβαίνει στα τελευταία foldables της Samsung.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι μορφές σύγχρονης επικοινωνίας βασίζονται στο γυαλί. Από το κρύσταλλο Gorilla στα smartphones μέχρι τις οθόνες πολλαπλών λειτουργιών στα σύγχρονα οχήματα και τα χιλιόμετρα των υπό ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης