Ο επεξεργαστής M1 της Apple ανακοινώθηκε πέρυσι το Νοέμβριο για να εξοπλίσει συστήματα Mac, ενώ τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι με το ίδιο chip θα εξοπλίσει και τα νεότερα μοντέλα iPad Pro. Νεότερες αναφορές θέλουν τη Samsung να κινείται στα ίδια βήματα, καθώς η κορεάτικη εταιρεία εργάζεται στην ανάπτυξη ενός επεξεργαστή της σειράς Exynos που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη γκάμα συσκευών.

Τις πληροφορίες αποκάλυψε βιομηχανική πηγή στην εφημερίδα Korea Economic Daily και σύμφωνα με αυτές η Samsung σχεδιάζει να λανσάρει το υψηλών επιδόσεων chip εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2021, ενώ φήμες θέλουν η ονομασία του επεξεργαστή να είναι Exynos 2200.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το επερχόμενο chip θα είναι το πρώτο της εταιρείας που θα ενσωματώνει και μονάδα επεξεργασίας γραφικών, η οποία αναπτύσσεται σε συνεργασία με την εταιρεία AMD. Υπενθυμίζεται ότι AMD και Samsung είχαν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας από τα μέσα του 2019.

Το επόμενης γενιάς Exynos θα είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία παραγωγής των 5nm (nanometer) και θα προσφέρει «βελτιωμένες λειτουργίες, υψηλή επεξεργαστική ισχύ και μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία», σύμφωνα πάντα με τις πηγές του δημοσιεύματος.

Το Exynos 2200 θα πρέπει να θεωρείται ευθέως ανταγωνιστικό του Apple M1 αλλά και του Qualcomm Snapdragon 8Cx Gen 2, με τη Samsung να αναμένεται να το χρησιμοποιήσει σε συστήματα φορητών υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα Windows, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι σταδιακά θα μεταπηδήσει και σε άλλες συσκευές.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει την πιθανότητα να εγκατασταθεί στα επόμενα κορυφαία smartphones της εταιρείας, ίσως στο Galaxy S22, αλλά και στα επερχόμενα tablets όπως τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Z Fold Tab.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί