Το πλήρες άνοιγμα των υπερατλαντικών πτήσεων ζητούν με επιστολή τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι των κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας, καλώντας μάλιστα τις δύο κυβερνήσεις σε συνάντηση κορυφής για να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα.

Στην επιστολή, που υπογράφουν οι CEOs των American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, British Airways, Virgin Atlantic και JetBlue Airways και η οποία απευθύνεται στην ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών αμφότερων των κρατών επισημαίνεται η ανάγκη να ανοίξουν πλήρως τα ταξίδια.

Άλλωστε, τα υγειονομικά δεδομένα έχουν βελτιωθεί αισθητά και οι πολίτες και των δύο χωρών θα μπορούν να επωφεληθούν από τα νέα υγειονομικά δεδομένα.

Συνάμα, εξάλλου, οι εταιρείες προειδοποιούν ότι θα πρέπει να γνωρίζουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν εγκαίρως, καθώς θα χρειαστούν χρόνο προετοιμασίας για να δημιουργήσουν ένα πλάνο για το «restart» των υπηρεσιών, τον σχεδιασμό των διαδρομών και την οργάνωση του προσωπικού, όπως επίσης βέβαια για το marketing και την πώληση των εισιτηρίων.

Θυμίζουμε πως η αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει ισχυριστεί πως δεν θα απαιτήσει την έκδοση digital διαβατηρίων εμβολιασμού, όμως παραμένει ασαφές αν θα ορίσει τελικά συγκεκριμένα στάνταρ και οδηγίες που θα διευκολύνουν τους Αμερικανούς πολίτες να μπορούν να αποδείξουν στις ξένες κυβερνήσεις πως έχουν όντως εμβολιαστεί.

Για την ώρα οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν το μπλόκο που έχουν βάλει προς τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, ενώ η Βρετανία επιτρέπει την επίσκεψη σε Αμερικανούς υπό την προϋπόθεση πως θα μπουν σε καραντίνα δέκα ημερών και θα διενεργήσουν δύο μοριακά Covid-19 τεστ. Από τις 17 Μαΐου, η βρετανική κυβέρνηση έχει δηλώσει πως θα επιτρέψει και πάλι όλα τα διεθνή ταξίδια, όμως στις σχετικές λίστες που καταρτίζει εξακολουθεί να έχει τις ΗΠΑ μεταξύ των κρατών όπου απαιτείται η παραμονή σε καραντίνα, γεγονός που προφανώς λειτουργεί αποτρεπτικά.

Αντιστοίχως, η αμερικανική κυβέρνηση τη Δευτέρα χαμήλωσε τη βαθμίδα στην οποία υπάγεται η Βρετανία, τοποθετώντας την στην κατηγορία 3 (Reconsider Travel), βάσει της οποίας οι Αμερικανοί συμβουλεύονται να αποφύγουν τα ταξίδια στη συγκεκριμένη χώρα ή να περιορίσουν την παραμονή τους στο ελάχιστο δυνατό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή