Στην πώληση μετοχών της Alphabet, ήτοι της μητρικής της Google, προχώρησε για πρώτη φορά από το 2017, ο συνιδρυτής της πλατφόρμας Σέργκεϊ Μπριν, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), τα οποία αποκάλυψε σε δημοσίευμα του το «Forbes».

Συγκεκριμένα, ο Ρωσοαμερικανός επιχειρηματίας ρευστοποίησε 13.889 μετοχές της Alphabet, την περασμένη Παρασκευή, θέλοντας προφανώς να εκμεταλλευτεί την εκρηκτική άνοδο που έχει καταγράψει η μετοχή από τις αρχές της χρονιάς. Αν και το νούμερο αυτό είναι ελάχιστο μπροστά στον όγκο των τουλάχιστον 38 εκατ. μετοχών που ελέγχει.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία φορά που ο Μπριν πούλησε μετοχές, το Νοέμβριο του 2017, η αξία της μετοχής ήταν περίπου στα 1.035 δολάρια, ενώ τώρα κυμαίνεται στα υψηλά των 2.341 δολαρίων. Έτσι, το το κέρδος του επιχειρηματία από τη συναλλαγή εκτιμάται στα 20,6 εκατ. δολάρια.

Θυμίζουμε πως ο επιχειρηματίας και μηχανικός υπολογιστών Σ. Μπριν ίδρυσε μαζί με τον Λάρρυ Πέιτζ την πλατφόρμα της Google, το 1998, μέσα σε ένα γκαράζ, στην Καλιφόρνια. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί, όταν σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Έκτοτε η πορεία της εταιρείας ήταν αλματώδης, με κομβική ημερομηνία τη δημόσια προσφορά της, το 2004. Το 2015, η Google που είχε επεκτείνει πλέον τις δραστηριότητες της σε διάφορους τομείς, μετoνομάστηκε σε Alphabet, ενώ τέσσερα χρόνια μετά οι δύο συνιδρυτές ανακοίνωσαν την παραίτηση τους από τη διοίκηση προκειμένου να ασχοληθούν με άλλα project. Αν και προφανώς διατήρησαν τις μετοχές τους και τις θέσεις τους στο διοικητικό συμβούλιο. Ο ίδιος ο Μπριν εκτιμάται πως είναι ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία ύψους 97,1 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή