Καθόλου άσχημη η απόφαση της εταιρίας για τον Πασκάλ Σοριό, CEO της AstraZeneca, αναφορικά με το μπόνους του για το 2021. Αν και η απόφαση εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία, με συμβούλους της εταιρίας να κάνουν λόγο για υπερβολικά υψηλή αμοιβή, ο CEO θα πάρει τελικά μπόνους υπερδιπλάσιο από τον μισθό του.

Σύμφωνα με το Reuters στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, περίπου το 60% τάχθηκε υπέρ της πρότασης αμοιβής του Σοριό, στην οποία περιλαμβάνεται το μέγιστο μπόνους για το 2021 που φτάνει έως 2,5 φορές το ποσό του βασικού μισθού του (διπλάσιο το 2020) και μερίδια αξίας έως και 6,5 φορές τον μισθό του, (5,5 φορές το 2020).

Σημειώνεται πως ο Σοριό είναι CEO της AstraZeneca από το 2012 και πέρυσι έλαβε συνολικό πακέτο αμοιβών αξίας 21,7 εκατ. δολαρίων, από 21,6 εκατ. το 2019, την ώρα που ο βασικός μισθός του ανέρχεται σε 1,8 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: ΑstraZeneca: Ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν στα γραφεία της – Ζητούν άρση πατέντας

Σύμφωνα με την εταιρία ένα «σημαντικό ποσοστό μετόχων» ήταν αντίθετο με την αύξηση στην αμοιβή των διευθυντών. Οι συμβουλευτικές ομάδες των μετόχων ISS, Glass Lewis και PIRC είχαν στείλει αίτημα στους επενδυτές να καταψηφίσουν την αύξηση των αμοιβών με την αιτιολογία ότι ήταν υπερβολικές, ωστόσο, δεν εισακούστηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή