Σημαντική ενίσχυση καταγράφει ο κλάδος υγείας των ζώων συντροφιάς, καθώς οι καταναλωτές δαπανούν περισσότερα για τα κατοικίδιά τους εν μέσω πανδημίας.

Η Elanco Animal Health Inc. και η Zoetis Inc., δύο από τους σημαντικότερους παίκτες του κλάδου, αύξησαν τις προβλέψεις για τα κέρδη του έτους, μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνουν που ανακοινώσαν την περασμένη εβδομάδα. Αλλά και ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck & Co. δήλωσε ότι οι πωλήσεις των φαρμάκων ζώων συντροφιάς αυξήθηκαν κατά 26%.

Εκπρόσωποι των Millennials και της Gen Z, ή εκείνοι κάτω των 40 ετών, ξοδεύουν περισσότερα για τα κατοικίδια ζώα τους κυρίως εν μέσω της πανδημίας, καθώς οι περιορισμοί τους έχουν αναγκάσει να περνούν περισσότερες ώρες μαζί τους.

Σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Elanco, Jeffrey Simmons, υπογράμμισε ότι αυτό που οδηγεί στην αύξηση των δαπανών είναι «πάνω από το 75% από αυτούς πιστεύουν ότι τα κατοικίδια ζώα τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της οικογένειας».

Η Elanco, η οποία αποχώρησε από την φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly & Co. το 2018, αύξησε την πρόβλεψη εσόδων για το έτος, λέγοντας ότι οι πωλήσεις για την υγεία των κατοικίδιων αυξήθηκαν κατά 213% το πρώτο τρίμηνο. Η ανάπτυξη ενισχύθηκε επίσης από την εξαγορά της μονάδας υγείας ζώων της Bayer AG από το 2019, η οποία δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κτηνιατρικών φαρμάκων στον κόσμο.

Η Zoetis ανέφερε επίσης, ένα τρίμηνο ρεκόρ, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 22%. Οι πωλήσεις προϊόντων ζώων συντροφιάς αυξήθηκαν 32% στις ΗΠΑ. Η εταιρεία σημείωσε επίσης αύξηση 10% στα έσοδα ανά επίσκεψη κατοικίδιων.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν τώρα αυξημένες προσδοκίες για τη φροντίδα των κατοικίδιων τους , είπε ο Simmons, προβλεπόντας ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημίας Covid-19. Οι συνολικές επισκέψεις σε κλινικές για κατοικίδια αυξήθηκαν κατά 5% το τρίμηνο και οι επισκέψεις ευεξίας αυξήθηκαν κατά 16%.

Οι διαδικτυακές αγορές για κατοικίδια έχουν επίσης αυξηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως