Στους εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών επεκτάθηκε η άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech για την COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA).

Η υπηρεσιακή διευθύντρια του FDA, Τζάνετ Γούντκοκ, ανέφερε ότι πρόκειται για «σημαντικό βήμα στον αγώνα εναντίον της πανδημίας», τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να εμβολιαστεί και ο νεότερος πληθυσμός.

«Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η υπηρεσία προχώρησε σε διεξοδική ανάλυση όλων των διαθέσιμων δεδομένων», διαβεβαίωσε η κυρία Γούντκοκ.

Την Τετάρτη, ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την κατεπείγουσα χρήση του προϊόντος των Pfizer/BioNTech για αυτό το ηλικιακό φάσμα.

Περίπου 20.000 φαρμακεία θα είναι σε θέση να εμβολιάζουν έφηβους από την Πέμπτη, ενώ δόσεις του προϊόντος θα διανεμηθούν επίσης σε παιδίατρους, διευκρίνισε.

Περί το 46% των Αμερικανών ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Ωστόσο ο ρυθμός της εκστρατείας ανοσοποίησης έχει επιβραδυνθεί σε σχέση με την κορύφωσή του στα μέσα Απριλίου, όταν χορηγούνταν κατά μέσον όρο 3,3 εκατ. δόσεις την ημέρα για επτά ημέρες. Ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί σε 2,1 εκατ. δόσεις την ημέρα την 4η Μαΐου, κατά τους αριθμούς των CDC, ήτοι κατά το ένα τρίτο.

Η Pfizer αναμένει να έχει δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της για τα παιδιά 2 ως 11 ετών τον Σεπτέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να μιμηθεί σύντομα το παράδειγμα των ΗΠΑ και να εγκρίνει την επείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους εφήβους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα