Την έναρξη μίας νέας εποχής για τη Mytilineos σηματοδότησαν οι δεσμεύσεις της διοίκησης για μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων κατά 30% έως το 2030 αλλά και την ανθρακική ουδετερότητα των δραστηριοτήτων της έως το 2050, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Τομέα ΑΠΕ και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) της Mytilineos.

Ο Νίκος Παπαπέτρου μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σημείωσε ότι η εισηγμένη λόγω της δραστηριότητας της σε πέντε ηπείρους και της εμπειρίας που έχει αποκομίσει είδε από νωρίς τα μηνύματα για τη διεθνή στροφή στην «πράσινη» οικονομία και προχώρησε εγκαίρως τον εταιρικό αλλά και τον ενεργειακό της μετασχηματισμό.

Έτσι, κατά τον ίδιο, η διοίκηση της Mytilineos, ανέλαβε επίσημα τον Φεβρουάριο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με καθορισμένους στόχους για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Ο κ. Παπαπέτρου έδωσε μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας της Mytilineos αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που αναπτύσσει η εισηγμένη στις ξένες αγορές, ενώ έκανε γνωστό πως υπάρχουν επενδυτικά σχέδια για συστήματα αποθήκευσης 1,1 GW και στην Ελλάδα.

Ο ίδιος μίλησε και για τα επενδυτικά πλάνα της Mytilineos στις ΑΠΕ, υπογραμμίζοντας πως τα έργα που σχεδιάζει ανέρχονται στα 5 GW.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική δράση και καθαρή ενέργεια μετά την πανδημία: Τι πιστεύουν οι Έλληνες πολίτες;
Experts |

Κλιματική δράση και καθαρή ενέργεια μετά την πανδημία: Τι πιστεύουν οι Έλληνες πολίτες;

Ακόμα και στην αμεσότητα της δράσης, η κλιματική αλλαγή είναι ψηλά στις προτεραιότητες των πολιτών και πολύ κοντά στα «παραδοσιακά» θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, δηλαδή στην ανεργία και στην οικονομία

Έρευνα: Πάνω από 6 στους 10 πολίτες ζητούν επενδύσεις σε ΑΠΕ για την κλιματική αλλαγή
Green |

Το 60% των πολιτών ζητούν επενδύσεις σε ΑΠΕ για την κλιματική αλλαγή - Τι δείχνει έρευνα

Αποκαλυπτική έρευνα της Opinion Poll και του ΕΜΠ με το 98% των Ελλήνων να θεωρεί σοβαρό πρόβλημα την κλιματική αλλαγή για τον πλανήτη. Το 64% κατά των θαλάσσιων εξορύξεων υδρογονανθράκων. Επτά στους 10 δεν γνωρίζουν τις προτεραιότητες του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας.