Την έναρξη μίας νέας εποχής για τη Mytilineos σηματοδότησαν οι δεσμεύσεις της διοίκησης για μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων κατά 30% έως το 2030 αλλά και την ανθρακική ουδετερότητα των δραστηριοτήτων της έως το 2050, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Τομέα ΑΠΕ και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) της Mytilineos.

Ο Νίκος Παπαπέτρου μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σημείωσε ότι η εισηγμένη λόγω της δραστηριότητας της σε πέντε ηπείρους και της εμπειρίας που έχει αποκομίσει είδε από νωρίς τα μηνύματα για τη διεθνή στροφή στην «πράσινη» οικονομία και προχώρησε εγκαίρως τον εταιρικό αλλά και τον ενεργειακό της μετασχηματισμό.

Έτσι, κατά τον ίδιο, η διοίκηση της Mytilineos, ανέλαβε επίσημα τον Φεβρουάριο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με καθορισμένους στόχους για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Ο κ. Παπαπέτρου έδωσε μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας της Mytilineos αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που αναπτύσσει η εισηγμένη στις ξένες αγορές, ενώ έκανε γνωστό πως υπάρχουν επενδυτικά σχέδια για συστήματα αποθήκευσης 1,1 GW και στην Ελλάδα.

Ο ίδιος μίλησε και για τα επενδυτικά πλάνα της Mytilineos στις ΑΠΕ, υπογραμμίζοντας πως τα έργα που σχεδιάζει ανέρχονται στα 5 GW.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green