H γεωγραφική θέση της χώρας μας, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, την καθιστούν, το τελευταίο διάστημα, ελκυστικό περιφερειακό κόμβο διασύνδεσης για τη μεταφορά δεδομένων από τη Δυτική Ευρώπη και τη Μεσόγειο προς τη Μέση Ανατολή.

Αυτά τα δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα οδήγησαν και τη United Group, να εγκαταστήσει στη χώρα μας τη νέα της εταιρεία, όπως λέει μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, ο διευθύνων σύμβουλος της UGI Wholesale, κ. Paolo Ficini.

«Η επιλογή της Ελλάδας υπαγορεύθηκε από τη σημαντική γεωγραφική της θέση και τη δεξαμενή ταλέντου που διαθέτει. Η Ελλάδα βρίσκεται στην κύρια διαδρομή της κίνησης μεταξύ Δυτικής Ευρώπης, Μεσογείου και Μέσης Ανατολής» αναφέρει χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της νέας επιχειρηματικής μονάδας, η οποία και θα συντονίζει τις δραστηριότητες τηλεπικοινωνιών χονδρικής ολόκληρου του Ομίλου, καλύπτοντας υπηρεσίες δεδομένων, περιαγωγής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και υπηρεσίες φωνής.

Η United Group, η οποία έχει επενδύσει το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, αποκτώντας τη Forthnet, στοχεύει με βάση τη χώρα μας να καταστεί ηγέτιδα στην αγορά τηλεπικοινωνιών χονδρικής στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό σημαίνει, με λίγα λόγια, ότι η UGI Wholesale απευθύνεται σε εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν τα δεδομένα τους από την Αθήνα ή τη Σόφια της Βουλγαρίας (επίσης στον νοτιοανατολικό διάδρομο) στη Δυτική Ευρώπη.

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους μεγάλους διεθνείς παίκτες που έχουν ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας, ο οποίος δεν είναι καινούργιος στην ελληνική αγορά, καθώς εντάσσεται στη United Group προερχόμενος από την Telecom Italia Sparkle (Telecom Italia Group), στην οποία είχε αναλάβει θέσεις CEO για θυγατρικές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία.

Η UG διαθέτει ένα δίκτυο οπτικών ινών που εκτείνεται συνολικά σε μήκος 41.000 χλμ. σε όλη την Ευρώπη και διαθέτει πρόσβαση σε μια συνολική αγορά άνω των 40 εκατ. ανθρώπων.

Επίσης, όπως αναφέρει ο κ. Ficini, διαθέτει ιδιόκτητα, υπερσύγχρονα Data Centers στη Σερβία, στη Σλοβενία και στη Βουλγαρία, τα οποία απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές, δηλαδή και εταιρικούς και παρόχους. «Σε αυτές τις τρεις αγορές, η δραστηριότητά μας είναι αρκετά επιτυχημένη και μάλιστα σε συνέργεια με τις υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρουμε», λέει χαρακτηριστικά, χωρίς να αποκαλύπτει σε αυτή τη φάση τον σχεδιασμό του Ομίλου για την Ελλάδα.

Σημαντικό «χαρτί» στο οποίο ποντάρει η United Group για την ανάπτυξη της νέας αυτής μονάδας, είναι το εκτεταμένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, το οποίο καλύπτει την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Όμιλος πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια για να φέρει νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες και ταχύτητες 10Gbps σε περισσότερες κατοικίες κι επιχειρήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην επέκταση του δικτύου σε συνεργασία με τη Nokia. Ο σχεδιασμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο κάδρο, όμως οι λεπτομέρειες δεν μπορούν ακόμα να ανακοινωθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις