Τα πιστωτικά προφίλ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Eurobank (B -/ Positive), Εθνικής (B -/ Positive), Alpha Bank (CCC +/ Positive) και Πειραιώς (CCC +) θα βελτιωθούν ταχύτερα, εξαιτίας των επικαιροποιημένων σχεδίων βελτίωσης των ισολογισμών τους παράλληλα με την επιτάχυνση της ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εκτίμησε η Fitch Ratings.

Ο οίκος αξιολόγησης, αναθεώρησε σε θετικές τις προοπτικές του λειτουργικού περιβάλλοντος του ελληνικού τραπεζικού τομέα ελληνικού σε θετικό, καθώς η εκκαθάριση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων θα προσδώσει στις τράπεζες μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία, όσον αφορά την παροχή νέων δανείων.

Σε σημείωμα της με τον τίτλο «Faster De-Risking Drives Positive Rating Actions on Greek Banks», η Fitch εξηγεί πως τα πρόσφατα στρατηγικά σχέδια των τραπεζών στοχεύουν στα επόμενα δύο έτη στον περιορισμό (μέσω και του Ηρακλή II) των μη εξυπηρετούμενων δάνειων, αλλά και από την ενίσχυσή των ισολογισμών τους όπως φάνηκε και από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς.

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της ο δείκτης NPLs του κλάδου θα μπορούσε να υποχωρήσει κάτω του 15% το επόμενο 12μηνο, από περίπου 35% στα τέλη του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις