Έληξε χθες η προθεσμία που είχε οριστεί στην νέα συμφωνία της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα για την απόκτηση των μετοχών του, που αντιστοιχούν στο 12,54% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ.

Οι Ολλανδοί δεν άσκησαν το δικαίωμα αγοράς (call option), και σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος τους, υπάρχει ακόμη περιθώριο 15 ημερών. Οι πληροφορίες, είναι συγκεχυμένες ως προς τις προθέσεις τους. Παράγοντες δεν αποκλείουν αυτή τη φορά να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους αγοράζοντας το 12,54% και ανεβάζοντας το μερίδιο τους στο 27,33%. Υπενθυμίζεται ότι κατέχουν το 14,79%. Υπάρχουν, όμως, και πηγές που θέλουν της Reggeborgh να παρατείνει κι άλλο τη συμφωνία με τον κ. Μπόμπολα.

Τονίζεται, επίσης ότι οι Ολλανδοί στις 27 Απριλίου γνωστοποίησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών πως υπέγραψαν και νέα σύμβαση συμφωνίας για νέο call option που αντιστοιχεί στο 3,18% μετοχών της Ελλάκτωρ. Πληροφορίες θέλουν αυτό το ποσοστό να είναι μέρος μετοχών του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη και το περιθώριο άσκησης του είναι μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή πέρα από τις προαναφερόμενες εξελίξεις οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν νέα δεδομένα στη μετοχική σύνθεση του κατασκευαστικού ομίλου, η εισηγμένη προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υιοθέτηση των διατάξεων της νομοθεσίας που διέπουν την εταιρική διακυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει, κατά τις ίδιες πηγές, ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου από τα πέντε στα 11. Επιπλέον τα πρόσωπα θα προταθούν στη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου. Δηλαδή τα σημερινά μέλη του Δ.Σ. θα παραιτηθούν.

Για τη σύνθεση της νέας διοίκησης πρόταση αναμένεται να κατεβάσει και η πλευρά των έτερων μετόχων της Greenhill.

Εκείνη την περίοδο, γύρω στις 20 Ιουλίου, θα έχει ολοκληρωθεί και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και οι κινήσεις των μετόχων για την κάλυψη του ποσού που τους αναλογεί και κυρίως ως προς τα αδιάθετα, αναμένεται να ολοκληρώσει το νέο παζλ της μετοχικής σύνθεσης της Ελλάκτωρ.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του ΣτΕ ως προς τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η «Άκτωρ Παραχωρήσεις» για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό παραχώρησης της Εγνατίας Οδού αναμένεται να εκδοθεί αργότερα προς το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις