Το Facebook δοκιμάζει μία νέα λειτουργία που θα υπενθυμίζει στους χρήστες ότι πρέπει να διαβάζουν ένα άρθρο πριν προχωρήσουν στον διαμοιρασμό του, ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει με το Twitter.

Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση έγινε μέσω του λογαριασμού της εταιρείας στο Twitter, ίσως σε μία «καλυμμένη» προσπάθεια να υποδειχθεί η πατρότητα της ιδέας.

Η νέα λειτουργία προβλέπει ότι εάν προσπαθήσεις να μοιραστείς ένα άρθρο στο Facebook, το οποίο δεν έχεις ανοίξει προηγουμένως, τότε θα έρχεται μία υπενθύμιση ότι θα πρέπει να το διαβάσεις πριν προχωρήσεις σε μία τέτοια ενέργεια. Φυσικά, θα μπορείς να παραβλέψεις την υπενθύμιση και να προχωρήσεις σε διαμοιρασμό του άρθρου, αλλά η νέα λειτουργία θα πρέπει να θεωρείται μία ευπρόσδεκτη κίνηση για την αποτροπή του άκριτου διαμοιρασμού άσχετων άρθρων.

Υπενθυμίζεται ότι όταν το Twitter δοκίμασε την αντίστοιχη λειτουργία στη δική του πλατφόρμα, πριν προχωρήσει σε πλήρη υιοθέτηση, αποδείχθηκε ότι οι χρήστες άνοιγαν τα άρθρα 40% συχνότερα, αφού έβλεπαν την ειδοποίηση. Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι πολλοί άνθρωποι κατέληγαν να μην μοιράζονται ένα άρθρο αφού πραγματικά το διάβαζαν.

Το σχετικό μήνυμα που θα εμφανίζεται είναι «ετοιμάζεσαι να μοιραστείς ένα άρθρο χωρίς να το ανοίξεις» ενώ θα υπάρχει η επισήμανση ότι «ο διαμοιρασμός άρθρων χωρίς να τα διαβάζουμε ίσως σημαίνει ότι χάνουμε σημαντικά στοιχεία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία