Απογοήτευση αισθάνθηκε ο Τζεφ Μπέζος, διευθύνων σύμβουλος της Amazon, όταν γνωρίστηκε με την  διάσημη πλέον ψηφιακή βοηθό «Alexa». Το σκηνικό της πρώτης δοκιμής περιγράφει ο Μπραντ Στόουν με τίτλο «Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire» που δημοσιεύθηκε σήμερα και παρουσιάστηκε από το Business Insider.

Για την ακρίβεια η πρώτη τους συνάντηση ήταν καταστροφική. Ο Μπέζος είχε πάρει τη συσκευή να την δοκιμάσει στο σπίτι του στο Σιάτλ. Μετά από κάποια ώρα που δε μπορούσε να την καταλάβει της είπε να πάει να καταστραφεί.  Οι μηχανικοί που την είχαν σχεδιάσει θεώρησαν ότι το σχέδιο κατέρρευσε.  Δυσοίωνο φάνταζε το μέλλον της, όταν στην σκληρή φράση του Μπέζος προστέθηκαν τα σχόλια εκατοντάδων εργαζομένων στην Amazon, που έλεγαν ότι στερείται νοημοσύνης.’Ενας μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι η συσκευή, που τότε είχε την ονομασία Doppler, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Ακόμα και ο μανατζερ που έπρεπε να καταγράφει καθε βδομάδα τα συμπεράσματα του από τον τρόπο λειτουργίας και αλληλεπίδρασης είπε ότι «μετά βίας του έδινε τη σωστή απάντηση»

Η Alexa θα είχε μείνει στο χρονοντούλαπο της ψηφιακής ιστορίας, αν κάποιοι μηχανικοί δεν έβρισκαν τον τρόπο να ενισχύσουν την νοημοσύνη της. Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Το 2014 , η Amazon λανσάρει την πρώτη νέα παραλλαγή της Alexa, που σε μια πενταετία πούλησε 100 εκατ. συσκευές.

Η πανδημία εκτόξευσε τη χρήση συσκευών Alexa, καθώς οι καταναλωτές  άρχισαν να την χησιμοποιούν περισσότερο για να συνδεθούν, μέχρι και να τη ρωτήσουν τι μέρα είναι. Η Alexa τους βοηθά να βρουν που θα εμβολιαστούν κατά της Covid-19 και να κλείσουν ραντεβού.

Στην τελευταία επιστολή του προς τους μετόχους, ο Μπέζος είπε ότι όταν ξεκίνησε την εταιρεία το 1997, «δεν είχαμε εφεύρει τις Prime, Marketplace, Alexa ή AWS. Δεν υπήρχαν τότε ούτε καν ως ιδέες και καμία δεν είχε προκαθοριστεί. Αναλάβαμε όλοι μεγάλο ρίσκο κίνδυνο με καθεμία από αυτές και βάλαμε ιδρώτα αλλά και εφευρετικότητα σε καθεμία από αυτές τις ιδέες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI