Επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στη Ρόδο αυτή την εβδομάδα, καθώς την Πέμπτη 13 Μαΐου θα φθάσουν στο νησί αεροπορικώς οι πρώτοι τουρίστες, ενώ την Κυριακή 16 το μήνα, αναμένεται να δέσει στο λιμάνι και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο.

ΟΑντιδήμαρχος Τουριστικής Πολιτικής, Κώστας Ταρασλιάς, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της φετινής, επίσης «ιδιαίτερης», τουριστικής περιόδου και απηύθυνε έκκληση προς όλους να διαφυλαχθεί η καλή υγειονομική εικόνα του νησιού.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε στην πρώτη εβδομάδα αφίξεων στο νησί μας. Την εβδομάδα αυτή, έρχεται η πρώτη πτήση τσάρτερ, 13 του μηνός το πρωί. Οι πρώτοι μας επισκέπτες είναι από το Ισραήλ. Όπως επίσης, την Κυριακή ανοίγει πλέον το λιμάνι μας με το κρουαζιερόπλοιο “Meinshiff 5”, το οποίο πραγματοποιεί κρουαζιέρα στο Αιγαίο και με πολύ χαρά πλέον θα υποδεχθούμε και τους πρώτους μας τουρίστες με κρουαζιερόπλοιο» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Διεύθυνση Τουρισμού, θα διοργανώσει ιδιαίτερη υποδοχή για τους τουρίστες.

Σχετικά με την υποδοχή που θα επιφυλάξει ο Δήμος στους πρώτους επισκέπτες μας, σύμφωνα με τον κ. Ταρασλιά, αυτή θα περιλαμβάνει μουσική, κεράσματα με το τοπικά προϊόντα από συμπολίτες μας ντυμένους με τοπικές ενδυμασίες ενώ θα διανεμηθούν χάρτες και φυλλάδια της περιοχής. Όπως είπε, θα προσπαθήσουν να δώσουν σε όλους το μήνυμα ότι τους υποδεχόμαστε με πάρα πολλή αγάπη στο νησί μας και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να έχουν μία ευχάριστη και ασφαλή διαμονή στην περιοχή.

Όσο για τις υπόλοιπες ενέργειες που κάνει η Διεύθυνση Τουρισμού, προτεραιότητα αυτή την περίοδο αποτελεί η επιτήρηση των θεμάτων ασφάλειας για την πανδημία, επίσης συνεχίζεται η λειτουργία όλων των δράσεων του τομέα του τουρισμού, από τα info kiosks τα οποία θα λειτουργήσουν με ένα διευρυμένο ωράριο, επίσης ολοκληρώνεται η αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου όπου το προσεχές διάστημα θα γίνει η παράδοση του ανανεωμένου του site, στο οποίο θέλουν να προβάλουν όλα τα experiences (σ.σ. εμπειρίες) του νησιού.

Ακόμη, συνεχίζεται η προσπάθειά τους για να μπορέσουν να εντάξουν περισσότερα μονοπάτια και δράσεις που θα αναδείξουν τη Ρόδο η οποία, όπως τόνισε για άλλη μία φορά, δεν δίνει μόνο θάλασσα και ήλιο αλλά μία ολοκληρωμένη εμπειρία σε πάρα πολλούς τομείς.

Το πρόγραμμα

Tο κρουαζιερόπλοιο “Meinshiff 5” θα προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου νωρίς το πρωί της Κυριακής, προερχόμενο από το Ηράκλειο της Κρήτης και η υποδοχή από τη Διεύθυνση Τουρισμού έχει προγραμματιστεί για τις 8:00 το πρωί. Από το λιμάνι της Ρόδου θα αναχωρήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Όσο για τις πρώτες πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 13 Μαΐου, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε ότι θα ξεκινήσουν με εκείνην της Aegean που προσγειώνεται στις 7:15 το πρωί από Τελ Αβίβ και είναι 174 θέσεων.

Θα ακολουθήσει στις 8:35 πτήση της Ισραηλίτικης Εταιρίας EL AL, επίσης προερχόμενη από Τελ Αβίβ, χωρητικότητας 166 θέσεων. Στη συνέχεια, θα προσγειωθεί πτήση της Ryanair από Βέλγιο χωρητικότητας 189 θέσεων. Στις 12:00 το μεσημέρι πτήση επίσης από Τελ Αβίβ χωρητικότητας 174 θέσεων και στη 1:30 πτήση της Arkia επίσης από Τελ Αβίβ χωρητικότητας 122 θέσεων.

Διευκρινίζεται ότι αυτές είναι οι θέσεις των αεροσκαφών ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα έχουν πληρότητα

Mε πληροφορίες από τη rodiaki.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός