Με απώλειες της τάξης του 1,4%   έκλεισε ο Dow Jones, καταγράφοντας τις χειρότερες απώλεις από το Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε στις 34.269,16 . Ο ο Nasdaq έχασε 12,43 μονάδες ή -0,09% στις 13.389,43 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκε και ο ευρύτερος δείκτης S&P500, καθώς επηρρεάστηκε αρνητικά από την αύξηση στην τιμή των εμπορευμάτων και από την ανακοίνωση των ανοιχτών θέσεων εργασίας, που αν και σκαρφάλωσαν σε νέο ρεκόρ έχουν επισκιαστεί από τα απογοητευτικά στοιχεία της αγοράς εργασίας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Οι δύο παραπάνω παράγοντες τροφοδότησαν την ανησυχία των επενδυτών πως η άνοδο του πληθωρισμού θα έχει μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα, παρά τις προσπάθειες στελεχών της FED ότι η άνοδος των τιμών είναι προσωρινό φαινόμενο.  Ο Ο S&P 500 υποχώρησε 36,33 μονάδες και έκλεισε στις 4.152,10 μονάδες.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις αυριανές ανακοινώσεις της FED για την πορεία του πληθωρισμού, που αναμένεται να επιβεβαιώσουν την αύξηση του αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα κινηθεί ακόμα υψηλότερα το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street