Υποχώρηση σημειώνουν τα αμερικανικά futures σήμερα παραπέμποντας σε μια νέα αρνητική συνεδρίαση για τους χρηματιστηριακούς δείκτες, μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε χθες η Wall Street. Η νευρικότητα αυτή οφείλεται στην ανησυχία που έχει προκαλέσει στους επενδυτές η προοπτική η Fed να αναγκαστεί να προχωρήσει πιο γρήγορα σε σύσφιξη της πολιτικής της λόγω της διόγκωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Ενδεικτικά, τα futures του S&P χάνουν 0,24%, του Dow Jones υποχωρούν κατά 0,27% και του τεχνολογικού Nasdaq επίσης κινούνται χαμηλότερα κατά 0,42%.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, τις μεγαλύτερες πιέσεις στην αμερικανική αγορά συγκέντρωσαν τις πρώτες ώρες οι τεχνολογικές μετοχές που επηρεάζονται πιο άμεσα από την άνοδο των τιμών, όμως σταδιακά το «sell off» μεταφέρθηκε στον βιομηχανικό Dow, που έκλεισε με τη μεγαλύτερη πτώση του από το Φεβρουάριο.

Αναλόγως σήμερα πολλά θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο της έκθεσης για τον πληθωρισμό, που είτε θα καθησυχάσει τις αγορές, ξεκινώντας βέβαια από την αμερικανική, είτε θα «ανάψει» νέες φωτιές! Κι αυτό παρά το… γύρο καθησυχαστικών δηλώσεις, τις προηγούμενες μέρες, από αξιωματούχους της Fed πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα δείξει… υπομονή απέναντι στην άνοδο των τιμών θεωρώντας την προσωρινή.

Σημειώνουμε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI)  αυξήθηκε σημαντικά τον Απρίλιο στο 3,6% σε ετήσια βάση από το 2,6% το Μάρτιο.

Προφανώς οι εξελίξεις θα επηρεάσουν και τις αγορές διεθνώς με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται σήμερα επιφυλακτικά, αντισταθμίζοντας ως ένα βαθμό τις χθεσινές σημαντικές απώλειες, αλλά περιμένοντας σε κάθε περίπτωση το «σήμα» από τις ΗΠΑ.

Ενδεικτικά, αυτή την ώρα ο γερμανικός Dax βρίσκεται στις 15.169,17 μονάδες αυξημένος κατά 0,31%, o γαλλικός CAC 40 υποχωρεί ανεπαίσθητα κατά 0,012% στις 6.266,64 μονάδες και ο αγγλικός FTSE 100 κερδίζει 0,64% στις 6.992,24 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB βρίσκεται οριακά κάτω κατά 0,016% στις 24.392,12 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 8.987,20 μονάδες.

Αντιστοίχως ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ανεβαίνει κατά 0,34% στις 438,10 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές