Τις πρώτες οικονομικές επιπτώσεις από την συνεχιζόμενη σύρραξη με τους Παλαιστινίους «βλέπει» το Ισραήλ σε ένα διάστημα που το πλήρες άνοιγμα της αγοράς του άνοιγε το δρόμο για το «reboot» της οικονομίας του. Κι αυτό διότι πολλές αμερικανικές εταιρείες λαμβάνουν μέτρα περιορίζοντας την παρουσία τους στη χώρα, όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις.

Πραγματικά, όλες οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν την επ’ αόριστη διακοπή όλων των πτήσεων τους προς το Τελ Αβίβ. Πρόκειται για την United Airlines, τη Delta Air Lines και την American Airlines που ανέφεραν ότι σταματούν να «πετούν» προς την ισραηλινή πρωτεύουσα για λόγους ασφαλείας και καθώς οι συγκρούσεις δεν δείχνουν καμία τάση εκτόνωσης.

Νωρίτερα, και η αμερικανική πετρελαϊκή Chevron ανακοίνωσε πως προχωρά προσωρινά στη διακοπή των εργασιών της στην πλατφόρμα φυσικού αερίου στο κοίτασμα Ταμάρ, στα ανοιχτά των ισραηλινών ακτών, λόγω των συνεχιζόμενων γεγονότων. Η Chevron ελέγχει την πλειοψηφία (25%) της πλατφόρμας με μια σειρά ακόμη εταιρειών, από τις οποίες ξεχωρίζει η ισραηλινή Delek Drilling (με 22%).

Πάντως, η Chevron θα συνεχίσει να κρατά –τουλάχιστον για την ώρα- ανοιχτή την παραγωγή από το κορυφαίο κοίτασμα του Leviathan, προκειμένου να συνεχίσει να τροφοδοτεί τους πελάτες της.

Η πλατφόρμα του Tamar βρίσκεται πιο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας από ότι το Leviathan, που βρίσκεται πιο κοντά στο λιμάνι της Χάιφα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή