Διεθνείς αναλυτές με εξειδίκευση σε θέματα αγορών εκτιμούν ότι η έλλειψη ημιαγωγών που παρατηρείται στην παγκόσμια βιομηχανία θα έχει διάρκεια, ενδεχομένως μέχρι το 2023.

Tα μικροτσίπς βρίσκονται σε σχεδόν κάθε συσκευή, από το PlayStation 5s και ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μέχρι τα κινητά τηλέφωνα και τα πλυντήρια ρούχων. Όμως, δεν υπάρχουν αρκετά για να καλύψουν όλες αυτές τις ανάγκες και η έλλεψη αναμένεται ότι έχει… μέλλον, με αρκετούς να την αποκαλούν «chipageddon».

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο μειώνουν τον ρυθμό παραγωγής αυτοκινήτων ή κλείνουν τις γραμμές συναρμολόγησης, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών που σε ορισμένες περιπτώσεις επιδεινώθηκε από τις ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ, εναντίον βασικών κινεζικών εργοστασίων τσιπ, αναφέρουν αξιωματούχοι της βιομηχανίας.

Η έλλειψη, επηρέασε μεγάλο μέρος της βιομηχανίας και ενδέχεται να συνεχιστεί για πολλούς μήνες. Προκαλεί προβλήματα στις μάρκες Ford, Subaru και Toyota με αποτέλεσμα να περιορίσουν την παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το Reuters, oι αυτοκινητοβιομηχανίες που επηρεάζονται σε άλλες αγορές περιλαμβάνουν τις Volkswagen, Nissan και Fiat Chrysler Automobiles.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή