Μετά την παραγωγή ρεκόρ και τα αποτελέσματα πωλήσεων τον Μάρτιο, η Tesla αναμενόταν να επιτύχει επίσης έναν ισχυρό Απρίλιο στην Κίνα, ειδικά επειδή υπήρχαν τόνοι νέων αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της Σαγκάης.

Οι αρχικές αναφορές από την Κίνα ήταν αρκετά θετικές, καθώς τα δεδομένα της China Passenger Car Association (CPCA) (μέσω των εκθέσεων της Moneyball) δείχνουν 25.845 πωλήσεις του μοντέλου που κατασκευάζεται στη χώρα Model 3 / Model Y τον Απρίλιο και 14.174 οχήματα που εξήχθησαν. Αυτό συνολικά δίνει πάνω από 40.000 οχήματα (40.019 για την ακρίβεια).

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ακόλουθες αναφορές, 25.845 είναι ο συνολικός αριθμός των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών (14.174), πράγμα που σημαίνει ότι οι πωλήσεις στην Κίνα ανέρχονται μόνο σε 11.671 οχήματα.

Ανεπίσημα, ο χαμηλότερος αριθμός αυτοκινήτων μπορεί να σχετίζεται με μια παύση στις γραμμές παραγωγής ή με την έλλειψη ορισμένων εξαρτημάτων:

Τα αποτελέσματα των πωλήσεων της Tesla είναι ωστόσο αρκετά ενδιαφέροντα. Υποθέτοντας 11.671 οχήματα τον Απρίλιο, η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις MIC (made-in-China) στην Κίνα κατά 221% σε ετήσια βάση (από χαμηλή βάση 3.635 τον Απρίλιο 2020).

Επιπλέον, η εταιρεία πέτυχε υψηλότερο επίπεδο εξαγωγής αυτοκινήτων MIC σε σχέση μετις πωλήσεις στην Κίνα (14.174 έναντι 11.671).

Τέλος, περισσότερες από 14.000 μονάδες που εξάγονται είναι η υψηλότερη εξαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την Κίνα:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως