Στα εργασιακά, στην εγκληματικότητα με αφορμή το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, στο lockdown και στη διαχείριση της πανδημίας, στα μέτρα της κυβέρνησης για την Οικονομία αλλά και στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννήματα μιλώντας νωρίτερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ερωτηθείσα από τον δημοσιογράφο που συντόνισε τη συζήτηση, Ιορδάνη Χασαπόπουλο, για τα εργασιακά, η κα Γεννηματά σημείωσε ότι δυστυχώς, η κυβέρνηση «βρίσκεται σε έναν πόλεμο έναντι των εργαζόμενων». «Επέλεξαν να καταδικάσουν 600.000 εργαζόμενους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Προωθούν το ωράριο – “λάστιχο” και τις απλήρωτες υπερωρίες. Με τη ρύθμιση που τώρα φέρνει η κυβέρνηση υπονομεύει τελικά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αφήνοντας “παραθυράκι” στους ασύδοτους εργοδότες να κάνουν ατομικές συμβάσεις», τόνισε σχετικά.

Η ίδια πρόσθεσε ότι καταργείται το οκτάωρο στην πράξη και ο εργαζόμενος θα είναι στο έλεος του εργοδότη, λέγοντας ότι μετά την πανδημία θα επικρατήσει αναστάτωση στον ιδιωτικό τομέα, αφού θα ο εργαζόμενος θα δυσκολεύεται να κάνει ατομική σύμβαση με τον εργοδότη του. «Ποιοι είναι αυτοί που τελικά ωφελούνται; Οι πέντε – δέκα επιχειρηματίες – φίλοι της κυβέρνησης;» αναρωτήθηκε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στο τραγικό γεγονός με το έγκλημα τα Γλυκά Νερά, δήλωσε: «Μας κάνει όλους μας να αισθανόμαστε ανίσχυροι μέσα στο ίδιο μας στο σπίτι. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο να προστατεύσει τις γειτονιές. Έχουν γίνει χιλιάδες επιθέσεις και δεν “ιδρώνει το αυτί” κανενός. Να αφήσουν την επικοινωνιακή τακτική και να εστιάσουν εκεί. Να γίνει αυστηροποίηση των ποινών για τα ειδεχθή εγκλήματα. Η βαριά εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί», είπε σχετικά.

Σχετικά με το lockdown, τόνισε: «Με τα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης, η χώρα έχει δεχτεί το μεγαλύτερο lockdown στην Ευρώπη. Η κοινωνία δεν απελευθερώνεται σήμερα επειδή η κυβέρνηση λειτούργησε αποτελεσματικά. Εξαντλήθηκε η κοινωνία και γι’ αυτό αναγκάζονται σήμερα να ανοίξουν. Πάρτε τα self test και βγάλτε τα πέρα” λέει η κυβέρνηση. Πλέον ο εμβολιασμός και το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αυτά που μένουν στον πολίτη για να προστατευθεί. Χρειάζεται σχεδιασμός ειδικά για τους ηλικιωμένους, ώστε να φτάσουν σε αυτούς τα εμβόλια. Θέλω να κάνω έκκληση στους υγειονομικούς να ενημερωθούν. Ότι ισχύει για τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα πρέπει να ισχύει και για τους υγειονομικούς».

Ερωτηθείσα για τα μέτρα της κυβέρνησης στο πεδίο της Οικονομίας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τα χαρακτήρισε «καθυστερημένα αλλά και ανεπαρκή». Πρόσθεσε δε, ότι τα χρήματα δεν πήγαν εκεί που έπρεπε για να «πιάσουν τόπο».

«Το πρόγραμμα για την εστίαση είναι καλό αλλά δεν φτάνει. Χρειάζεται 100% επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών τους επόμενους μήνες. Ποιος έμπορος σήμερα μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του όχι μόνο λόγω πανδημίας, αλλά και όσες συγκεντρώθηκαν τα τελευταία χρόνια; Θα έχουμε νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Να γίνει υποχρεωτικό “άπλωμα” των δόσεων για τα χρέη στις τράπεζες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, αναφορικά μετά εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής, η πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι η Κεντρική του Επιτροπή θα προχωρήσει στις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου. «Θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι πάλι να “καβαλήσει” ένα κύμα διαμαρτυρίας. Μόνο εμείς έχουμε ένα διαφορετικό αφήγημα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής.

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας