Συνεχίζονται οι διπλωματικές διεργασίες για την αποκλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να ζητά σήμερα την κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή.

«Το πιο επιτακτικό έργο είναι να συγκληθεί το Κουαρτέτο διεθνών διαμεσολαβητών – Ρωσία, ΗΠΑ, ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Λαβρόφ από τη Μόσχα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γκουτέρες από την πλευρά του τόνισε πως ο ΟΗΕ δεσμεύεται απόλυτα στην ενίσχυση των εργασιών του Κουαρτέτου.

Παράλληλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Μπλίνκεν – Νετανιάχου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό τις εκκλήσεις του «τερματισμό της βίας».

«Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την έκκλησή του προς όλα τα μέρη για μείωση των εντάσεων και για τερματισμό της βίας», ανέφερε σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα, ο Μπλίνκεν είχε ανακοινώσει την αποστολή στην περιοχή του Χάντι Αμρ, υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιου για τις Ισραηλινο-Παλαιστινιακές Υποθέσεις, ο οποίος θα «ταξιδέψει στην περιοχή για να συναντηθεί με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους… και να τους παροτρύνει εκ μέρους του προέδρου Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων