H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), επικεντρώνεται στην «πράσινη μετάβαση», ξεκινώντας από την ανατολική Ευρώπη και προχωρώντας σταδιακά προς την Τουρκία και τις άλλες χώρες της Μεσογείου, ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Τράπεζας Odile Renaud-Basso, στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μιλώντας με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου, σημείωσε πως η EBRD κλήθηκε να συνδράμει και την Ελλάδα στην οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας τον ιδιωτικό τομέα. “Βλέπουμε με χαρά τις βελτιώσεις στην Ελλάδα και τις εκκολαπτόμενες εταιρείες που δημιουργούνται” σημείωσε η κα Basso, υπογραμμίζοντας και την αλλαγή ατζέντας στη χώρα μας στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, μιας από’ τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Για εμάς η Ελλάδα είναι success story” δήλωσε και στάθηκε στις συνέπειες της πανδημίας στις οικονομίες όλων των χωρών.

Η πρόεδρος της EBRD, σημείωσε πως τώρα που οι χώρες σταδιακά θα αρχίσουν να ανακάμπτουν, είναι μεγάλη ευκαιρία να γίνει αυτό σε νέα θεμέλια με έμφαση στις “πράσινες” πολιτικές.

“Η κρίση έχει εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες, στην εργασία και είναι προτεραιότητα μας να στηρίξουμε τους νέους και να επικεντρωθούμε στους ανθρώπους που επλήγησαν περισσότερο” ανέφερε η κα Basso . Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των γυναικών που έχουν ζημιωθεί σε μεγάλο βαθμό εν μέσω της πανδημίας, λόγω της φύσης των επαγγελμάτων που ασκούν σε συνδυασμό με την μητρότητα, ενώ κα Basso τόνισε πως πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους, για να παραμείνει η κοινωνία ενωμένη.

Κλείνοντας, στάθηκε στην στήριξη της EBRD σε νεοφυείς επιχειρήσεις και στην Ελλάδα, δηλώνοντας πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθηθούν όσοι βρίσκονται σε ανάγκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία