Οι πλήρως εμβολιασμένοι – δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού – δεν χρειάζεται πια να φορούν μάσκες στις περισσότερες περιστάσεις, είτε εκτός είτε εντός κλειστών χώρων, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Πάντως, υπάρχει μια σειρά περιπτώσεων και περιστάσεων, όπως η παρουσία εντός ενός νοσοκομείου ή ενός αεροσκάφους, όπου ακόμη και οι εμβολιασμένοι θα είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να φορούν μάσκες.

Η θετική αυτή είδηση που έγινε ήδη δεκτή με ικανοποίηση από την κοινή γνώμη είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής υπέρ της κάθετης αύξησης των εμβολιασμών που υιοθέτησε ο Τζο Μπάιντεν με την έλευση του στο Λευκό Οίκο. Μάλιστα ο ίδιος έχει θέσει ως χρονικό ορόσημο την εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου, ώστε οι Αμερικανοί να μπορούν και πάλι να κινούνται και να πραγματοποιούν ελεύθερα συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, έως τις αρχές Ιουλίου το 70% του ενήλικου πληθυσμού θα πρέπει να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 160 εκατ. Αμερικανοί να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σημειώνουμε πως μέχρι τώρα, περισσότεροι από 151 εκατ. ενηλίκων, ήτοι το 58,7% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 116 εκατ. πολίτες ή το 45,1% του ενήλικού πληθυσμού της χώρας, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα τα CDC.

Στο μεταξύ αναμένεται να έχουν δρομολογηθεί και οι εμβολιασμοί σε νεότερες ηλικίες και εφήβους, δεδομένου ότι μόλις πριν δύο ημέρες η αρμόδια φαρμακευτική αρχή του FDA έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της χρήσης του εμβολίου της κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech σε εφήβους 12 έως 15 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή