Tηλεδιάσκεψη για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κάλυψη των αυξημένων αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας, ενόψει της θερινής περιόδου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος και του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, παρουσία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Οι επικεφαλής της ΔΕΗ και των Διαχειριστών παρουσίασαν στον κ. Σκρέκα τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει για την προστασία των υποδομών και των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και τις δράσεις πρόληψης για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης βλαβών.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η συντήρηση στις μονάδες 1 και 2 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και έως τις 15 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης σε όλες τις μονάδες φυσικού αερίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι ο Διαχειριστής συνεργάζεται στενά με τον ΑΔΜΗΕ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Όπως σημείωσε, έχει δοθεί προτεραιότητα στην υλοποίηση εργασιών συντήρησης και προστασίας του δικτύου σε συνολικά 31 κρίσιμες περιοχές σε όλη τη χώρα, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ έχει μισθώσει γεννήτριες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων κυρίως στη νησιωτική χώρα, διασφαλίζοντας την ομαλή ηλεκτροδότησή της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αξιόπιστης λειτουργίας και διαθεσιμότητας όλων των συμβατικών μονάδων παραγωγής κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο και επισήμανε ότι σημαντική θα είναι η συμβολή των ΑΠΕ και των διεθνών διασυνδέσεων για την κάλυψη των φορτίων των καταναλωτών. Υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει η ηλέκτριση του δεύτερου υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει την Κρήτη με την Πελοπόννησο και στη συνέχεια θα γίνει η δοκιμαστική λειτουργία της συνολικής διασύνδεσης για διάστημα 30 ημερών.

Τέλος, η ΡΑΕ ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει αναλάβει, σε άσκηση των εποπτικών της αρμοδιοτήτων, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια εφοδιασμού και η ευστάθεια του Συστήματος, σε κάθε περίπτωση, και να αποτρέπονται συμβάντα διακοπών ηλεκτρικής ενέργειας που πλήττουν τους καταναλωτές και ζημιώνουν την εθνική οικονομία. Παράλληλα, αναμένεται να εγκριθεί από την Αρχή η εγκατάσταση πρόσθετης ισχύος ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) στα μη διασυνδεδεμένα νησιά βάσει της οριστικοποιημένης εκτίμησης των Διαχειριστών ενόψει του θέρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια