To καλό παράδειγμα στους πολιτικούς της χώρας του, αν όχι της Ευρώπης ευρύτερα «έδειξε» ο Μάριο Ντράγκι, με την ανακοίνωση του πως αποποιείται τον πρωθυπουργικό μισθό του, ύψους 115.000 ευρώ.

Βέβαια, και ο προκάτοχος του ο αριστερός Τζουζέπε Κόντε είχε επίσης προχωρήσει σε ένα «κούρεμα» του ποσού λαμβάνοντας μόνο το 80% της πρωθυπουργικής αποζημίωσης, όμως ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ είναι ο πρώτος Ιταλός ηγέτης που θα εκτελεί τα καθήκοντα του με μηδενικό οικονομικό όφελος.

Πρόκειται για μια κίνηση που θα προσθέσει επιπλέον… πόντους στο προφίλ του «σούπερ Μάριο», ο οποίος έκανε τη μεγάλη έκπληξη τον περασμένο Μάρτιο αποδεχόμενος την πρόταση να αναλάβει το τιμόνι της χώρας. Ο κ. Ντράγκι δημιούργησε μια κυβέρνηση πολιτικών και τεχνοκρατών, η οποία έχει την κοινοβουλευτική στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, πλην της ακροδεξιάς των «Αδελφών της Ιταλίας».

Έκτοτε ο νέος πρωθυπουργός δεν έχει διστάσει να κοντραριστεί με τα κόμματα που τον στηρίζουν και δη, την υπερσυντηρητική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι για τη διαχείριση της πανδημίας και δη, την ταχύτητα άρσης των περιοριστικών μέτρων για το άνοιγμα της αγοράς.

Επίσης «βγήκε» μπροστά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τολμώντας να είναι ο πρώτο που ενεργοποίησε το ευρωπαϊκό μπλόκο στις εξαγωγές εμβολίων, εμποδίζοντας τη μεταφορά μιας ποσότητας εμβολίων της AstraZeneca προς την Αυστραλία.

Υπόψη, πάντως, πως σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση, ο κ. Ντράγκι παρουσίασε το 2019 εισόδημα ύψους 583.470 ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 498,144 προέρχονταν από συντάξεις που συνεχίζει να λαμβάνει ως αποζημίωση για τις προηγούμενες θέσεις που κατείχε, μεταξύ άλλων και ως διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιταλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης