O πρωθυπουργός τoυ Μαυροβουνίου, Ζντράβκο Κριβόκαπιτς φιλοξενήθηκε σε μία εφ’ολης της ύλης συζήτηση με τον Άρη Βλάχο, στο πλαίσιο των συζητήσεων του Delphi Forum.

O κ. Κριβόκαπιτς είπε ότι στη χώρα του υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Η χώρα είναι υπερχρεωμένη, έχει σημαντικό χρέος και αρκετά κοινωνικά θέματα να επιλύσει. Σε όλα αυτά έχει βέβαια προστεθεί και η πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Μαυροβούνιο είναι τουριστικός προορισμός, συνεπώς βρίσκω αρκετές ομοιότητες με την Ελλάδα. Η πανδημία ωστόσο μείωσε τα έσοδά μας από τον τουρισμό πέρυσι. Συγκεκριμένα, δεν ξεπέρασαν το 15% των συνολικών κρατικών εσόδων. Κάνουμε φέτος μία προσπάθεια να τα αυξήσουμε και ελπίζουμε ότι ο στόχος που έχουμε θέσει για αύξηση τουλάχιστον 26% σε σχέση με το 2019 που ήταν μία καλή τουριστική χρονιά, να είναι εφικτός», συμπλήρωσε. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, ότι ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα για την προστασία των επισκεπτών και ότι το 10% των ξενοδοχείων φέτος θα μετατραπούν σε covid ξενοδοχεία. Τέλος, παρότρυνε όλους να επισκεφθούν φέτος το Μαυροβούνιο.

Το καλό σύστημα υγείας της χώρας, τα ελεγχόμενα ποσοστά μόλυνσης και ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα οδηγήσουν σύμφωνα με τον κ. Κριβόκαπιτς σε ανοσία του πληθυσμού κατά 65% το καλοκαίρι.

«Είμαστε πολύ προσηλωμένοι στον δρόμο για την ένταξή μας στην Ε.Ε. Η προηγούμενη κυβέρνηση συζητούσε επί 9 χρόνια και κατάφερε να επιλύσει μόνο 3 από τα ζητήματα που αφορούν την ένταξή μας. Για μας δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Ο δρόμος αυτός θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, ζητήματα που σχετίζονται με το κράτος δικαίου και τη διαφθορά, για τα οποία δεν είμαστε πολύ υπερήφανοι. Έχουμε ζητήσει από την Ε.Ε να μας θέσει ξεκάθαρους στόχους. Προσπαθούμε να ακολουθούμε τη μεθοδολογία που ορίζει η Ε.Ε αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς τη στήριξη του Κοινοβουλίου και της Δικαιοσύνης», είπε ο Μαυροβούνιος πρωθυπουργός σε ερώτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην ενταξιακή της πορεία η χώρα του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους