Στην ψηφιακή εποχή περνάνε οι φορολογικοί έλεγχοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής με την ΑΑΔΕ να ενισχύει άμεσα το οπλοστάσιό της με 5.000 laptop και tablet όπως ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο Delphi Forum.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους με τα tablet μέσω των οποίων θα ελέγχουν την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ:

– Η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής και πολλαπλασιαστής ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών.

– Μέσω του mybussinesSupport χορηγήθηκαν ενισχύσεις 8,6 δις. ευρώ σε περίπου 750.000 επιχειρήσεις.

– Εχουν καταβληθεί 400 εκατ. ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.

– Οι φορολογούμενοι γλίτωσαν πάνω από 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στις Δ.Ο.Υ. ενώ 135.000 κάτοχοι οχημάτων δεν χρειάστηκε να επισκεφθούν την Εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής myCar υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωση ακινησίας των οχημάτων τους.

– Μεγάλο και καινοτόμο έργο η πλατφόρμα myDATA η οποία περιλαμβάνει την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ. Εχει σχεδιαστεί για όλες τις επιχειρήσεις, με λύσεις και οφέλη για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου. Βελτιώνει την καθημερινότητα των επιχειρήσεων ενώ παρέχει σημαντικές πληροφορίες στις φορολογικές αρχές. Στην Ιταλία όταν εφαρμόστηκε το μέτρο μέσα σε ένα χρόνο μπλοκαρίστηκαν απατηλές επιστροφές ΦΠΑ ύψους 2 δις. ευρώ.

– Η ΑΑΔΕ εξοπλίζεται άμεσα με 5.000 laptop. Θα προμηθευτεί και tablet για τους επιτόπιους ελέγχους. Μέσω των tablet οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ίδια στιγμή τις αποδείξεις που εκδίδουν οι επιχειρήσεις. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του QRcode και θα μπορεί ο ελεγκτής να ελέγχει εάν η απόδειξη έχει περαστεί στα συστήματα της ΑΑΔΕ. Μέχρι το τέλος Ιουνίου όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν ταμειακές μηχανές νέου τύπου που θα συνδέονται online με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

– Μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η ΑΑΔΕ με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων θα λαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες για τις μισθώσεις. Οι αναρτήσεις ακινήτων στην πλατφόρμα θα γίνονται υποχρεωτικά με την καταχώριση του Αριθμού Μητρώου Ακινήτων που έχει χορηγηθεί στους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax