Η κορεατική Samsung αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ημιαγωγών στον κόσμο και ήδη από το 2019 είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε επενδύσεις στον κλάδο, ύψους άνω των 115 δισ. δολαρίων έως το 2030.

Πλέον, η Samsung αναπροσαρμόζει τα σχέδιά της και ανακοινώνει ότι ανεβάζει τον επενδυτικό της στόχο στα 151 δισεκατομμύρια δολάρια. Προφανώς η αλλαγή στα σχέδια της εταιρείας σχετίζεται με την χειρότερη έλλειψη σε επεξεργαστές που αντιμετωπίζει η αγορά εδώ και δεκαετίες.

Ουσιαστικά, η εταιρεία αυξάνει το αρχικό επενδυτικό της πλάνο κατά 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη αναβαθμισμένων τεχνολογιών αλλά και επέκταση των δυνατοτήτων παραγωγής επεξεργαστών.

Υπενθυμίζεται ότι η μητρική Samsung ελέγχει δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επεξεργαστών: την Samsung Foundry, που σχεδιάζει επεξεργαστές και την System LSI, που αναλαμβάνει την παραγωγής ημιαγωγών για λογαριασμό άλλων εταιρειών. Οι επενδύσεις που θα κατευθυνθούν προς την System LSI θα χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση των παραγωγικών δυνατοτήτων νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με το 5G, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την αυτόνομη οδήγηση.

Παράλληλα, η Samsung ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής επεξεργαστών, το P3 στην Pyeongtaek. Το νέο εργοστάσιο θα αναλάβει τη μαζική παραγωγή των νέων μνημών 14nm DRAM καθώς και των επεξεργαστών 5nm EUV, από το δεύτερο μισό του 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά στην Κορέα το εργοστάσιο θα λειτουργήσει έξι μήνες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI