Επιταχύνονται οι διαδικασίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο θεωρείται καταλύτης για την πορεία του τουρισμού.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προσομοίωσης και οι χώρες έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες.

Τo ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Μαΐου μια πιλοτική φάση δοκιμών σε 18 χώρες της ΕΕ (συν της Ισλανδίας) για να είναι τεχνικά λειτουργικό έως την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτές οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν για δύο εβδομάδες με τη συμμετοχή δύο ή τριών χωρών ημερησίως, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Γιοχάνες Μπάρκε. «Τα κράτη-μέλη και η Επιτροπή είναι σε πλήρη ετοιμότητα σε αυτή την πρώτη φάση των δοκιμών και είναι θετική η μεγάλη συμμετοχή των χωρών», πρόσθεσε ο ίδιος. Στις χώρες που συμμετέχουν στη δοκιμή περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Επίσης, οι διαπραγματευτικές ομάδες του Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής θα συναντηθούν εκτός ολομέλειας για να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τη θέσπιση πιστοποιητικού COVID-19, με στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων στην ΕΕ πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου.

Το εν λόγω πιστοποιητικό θα βεβαιώνει ότι ένα άτομο είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, είτε έχει λάβει αρνητική διάγνωση μετά από διεξαγωγή τεστ στο πρόσφατο παρελθόν, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή